U Resnik umesto 20, 10 romskih porodica

Predstavnici grupe nezadovoljnih građana Resnika postigli su danas dogovor sa gradskim vlastima Beograda da se u to naselje, umesto 20, doseli 10 romskih porodica.
Predstavnici grupe nezadovoljnih građana Resnika postigli su danas dogovor sa gradskim vlastima Beograda da se u to naselje, umesto 20, doseli 10 romskih porodica.

Na tom sastanku je dogovoreno formiranje zajedničkog tela sastavljenog od predstavnika grada i nezadovoljnih građana Resnika koje će imati zadatak da prati realizaciju dogovorenog, navodi se u zaključcima dogovora u koje je Tanjug imao uvid.

Predstavnik grupe građana Milutin Jovanović rekao je Tanjugu da je posle, kako je ocenio, "teških" razgovora sa gradonačelnikom Draganom Đilasom postignut dogovor koji je, po njegovom mišljenju, "polovičan" i koji ne ispunjava sve njihove želje. Ipak, dodao je, dogovorom je omogućeno da problemi budu "prepolovljeni" i da je postignuto dosta za građane Resnika. "Mi smo za sada zadovoljni, ali ćemo oprezno pratiti izvršenje dogovora", kazao je Jovanović dodajući da će na osnovu toga videti kako će postupiti dalje. On je istakao da je suština dogovora da se doseli samo 10 porodica, i da nikada više neki "kontejner ne bude doveden u Resnik".

Doseljavanje romskih porodica očekuje se krajem meseca, rekao je Jovanović i dodao da će "i ovih 10 verovatno u narednih godinu i po dana biti odatle raseljeno". Prema njegovim rečima, i drugi Romi u Resniku, koji žive u barakama vijadukta, takođe će biti raseljeni u najkraćem roku zbog izgradnje obilaznice autoputa. Kako stoji u zaključcima dogovora, romsko naselje Kijevo-Resnik imaće prioritet u raseljavanju po dobijanju sredstava koje će za tu namenu izdvojiti Evropska komisija.

Osim toga, zemljište nad kojim porodice iz Resnika mogu da dokažu vlasništvo biće vraćeno u procesu restitucije, kazao je Jovanović. Zadatak zajedničke komisije koja je danas formirana biće i da se bavi i drugim pitanjima bitnim za život meštana Resnika, poput sprovođenja analize stanja u osnovnoj školi, obdaništima i ambulantama na osnovu čega će grad preuzeti dalje mere na unapređenju njihovog rada.

Takođe je dogovoreno da gradsko "Zelenilo" preuzme na sebe obavezu da odmah nakon praznika počne sa uređenjem parkovskih površina za decu.
Današnji skup u Resniku protekao je mirno.

  • Anonimka

    15.04.2012 00:48
    @G&Anononimus14:45
    Smirite se Zverjani...
  • G

    14.04.2012 12:54
    @Anonimka - vaš je problem što u životu niste prismrdeli van vašeg sela, da bi videli da ni na zapadu ovakve stvari NISU DOZVOLJENE i da postoje stambena udruženja koja moraju da daju pristanak da li se neko može doseliti na tu lokaciju, naročito ovako grupno. Da ste u pauzi između pokliča "UA RASISTI" probali da razmislite, shvatili bi da tu nema ni R od rasizma. Vrlo dobro je poznato na šta kraj liči kada se dosele romi - nećemo uopšte ulaziti u to zašto je to tako, bespredmetno je o tome raspravljati. Ako ne znate, učinite toliki napor pa otidite do klise malo prošetajte. Nakon nasilnog preseljivanja roma na vašu lokaciju, probajte da date svoj stan u oglase za prodaju, da vidite kako će reagovati potencijalni kupci kada vide kakav im je komšiluk, i kakav će to efekat imati na cenu vaše nekretnine. A iskreno vam preporučujem da uzmete jednu romsku porodicu 2 nedelje kod sebe, da iz prve ruke naučite kakav je mentalitet u pitanju, kada ste već živeli pod staklenim zvonom ceo život pa ostali uskraćeni za to otkrovenje.
  • 14.04.2012 12:45
    @Anonimka - @G & Anonimus
    Ja sam iz Vojvodine, a po nacionalnosti sam Srpkinja, tako da ste me oboje uvredili svojm komentarima. Bez obzira što G nema lepo mišljenje o stanovnicima Vojvodine, pridružiću se njegovoj želji. "poštovana, iskreno vam želim da se što pre 20 romskih porodica useli u vaš komšiluk"
    @Ns
    Zašto odbrana svojine govor mržnje? Ja ih ne mrzim, ali mi takvi u komšiluku ne trebaju. Lopovi, bitange, prostitutke i deponija za njima. Neka hvala. Mržnja? NE! Ko je imao posla sa njima zna o čemu govorim.
    Njih ne možete emancipovati, jer oni to ne žele.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.