Oduzeta imovina vredna 350 miliona evra

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen izjavio je da je Srbija do sada primenom Zakona o oduzimanju imovine stečene krivičnim delima, oduzela imovinu vrednu više od 350 miliona evra, a očekuje se da taj broj bude znatno veći i dostigne iznos od pola milijarde evra.

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen izjavio je da je Srbija do sada primenom Zakona o oduzimanju imovine stečene krivičnim delima, oduzela imovinu vrednu više od 350 miliona evra, a očekuje se da taj broj bude znatno veći i dostigne iznos od pola milijarde evra.

Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde dala je skoro 28 miliona dinara u gotovini u humanitarne svrhe, dok se imovina oduzeta od kriminalaca ustupljena na korišćenje socijalnim i drugim društvenim organizacijama meri u desetinama miliona evra, rekao je Homen.  On je ocenio da se ovaj zakon pokazao kao jedno od najboljih i najefikasnijih zakonskih rešenja kada je reč o borbi protiv kriminala.

Prema njegovim rečima, u skladu sa Uredbom Vlade Srbije skoro 28 miliona dinara, koji su prihod od davanja u zakup nepokretnosti, dati su kako bi se pomoglo socijalno ugroženim grupama stanovništva.

On dodaje da je osnovna ideja pri davanju novca da on bude ravnomerno raspoređen različitim ugroženim grupama građana, tako da je, između ostalog, novac dat narodnim kuhinjama, za saniranje štete od poplava, kao i prevremeno rođenoj deci.

  • 29.04.2012 08:21
    @ Gimil
    Sto se vracanja tice, nije to tako jednostavno kad imas decu u skoli itd, nisam vise sam. A zasto ti ne odes ako ti se nedopada ? A sto se tice razloga zasto ne u EU, njih ima puno, evo da uzmemo primer ovog clanka o kom komentarisemo. Ako su gradjani nesposobni da se bore sa politicarima koji im sede ispred nosa i prakticno su im na dohvat ruke, kako onda mislite da se borite sa istim stvarima ako se odluke donose u Briselu ??? Bojim se da svi ocekuju da ce se sve magicno srediti ulaskom u EU i time u stavri skidaju odgovornost sa sebe. Nastupice veliko razocarenje onog momenta kad se ukapira da je mogucnost pojedinca da utice na bilo kakve promene neuporedivo 'udaljenija' i 'nemogucije' nego sto je to sad, ma koliko to mozda neverovatno zvucalo u ovom momentu. A to je nesto sto svi ti moji prijatelji znaju a oni koji u tome ne zive neznaju. Znaci, akcija na lokalnom nivou je neuporedivo efektivnija u sadashnjoj situaciji, pa ..... ako nesto nevalja (dosta toga), onda se treba angazovati LICNO.
  • sale novosadjanin

    28.04.2012 16:17
    homen ?
    http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=218&cl=07

    http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=217&cl=06
  • Mamika

    28.04.2012 14:53
    ???
    Pa pošto već vraćate,davno oduzetu imovinu,mogli biste , od toga što ste oduzeli kriminalciam,da vratite dug i nama ,koji smo ceo radni vek uplaćivali u stambene fondove,a nismo dobili noi kredit,a ne stan!!! Da vratite pare koje smo plaćali za samodoprinose i tim parama izgradili,monogo toga što ste,istim tim kriminalcima,prodali(poklonili)!!! Da vratite pare koje smo ceo radni vek plaćali za Kosovo i 10.god za Crnu goru,da bi nam se oni sada smejali,jer svi žive bolje od nas!!!Nama su ostale samo penzije od 10.000 do 20.000 din. Gospodine Homen!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.