Slučaj zastarelog postupka protiv Miloševića se razmatra

Visoki savet sudstva nije razrešio dužnosti sudiju Osnovnog suda u Požarevcu Gordanu Vidojković, koja je sudila Marku Miloševiću u prvostepenom postupku po tužbi za prebijanje "otporaša" Nebojše Sokolovića 2000. godine, kako je objavio Blic.

Visoki savet sudstva nije razrešio dužnosti sudiju Osnovnog suda u Požarevcu Gordanu Vidojković, koja je sudila Marku Miloševiću u prvostepenom postupku po tužbi za prebijanje "otporaša" Nebojše Sokolovića 2000. godine, kako je objavio Blic.

"Pred VSS nije pokrenut postupak za razrešenje sudije Vidojković, niti je doneta odluka o prestanku sudijske funkcije", rekla je predsednica tog Saveta Nata Mesarović. Međutim, disciplinski tužilac VSS razmatra da li ima osnova za pokretanje disciplinskog postupka protiv sudije Vidojković.

Disciplinskom tužiocu prosleđena je inicijativa za razrešenje sudije Gordane Vidojković i u toku je prikupljanje podataka i informacija da li je bilo propusta u njenom radu i da li ima osnova za pokretanje postupka, rekla je disciplinski tužilac Mirjana Ilić. Ukoliko se utvrdi da su ispunjeni uslovi, disciplinski tužilac će podneti Disciplinskoj komisiji predlog za vođenje postupka.

Sudija Vidojković je donela presudu kojom se zbog zastarelosti odbija tužba protiv Marka Miloševića za prebijanje pripadnika "Otpora" Nebojše Sokolovića u Požarevcu 2. maja 2000. godine, a nedavno je tu odluku potvrdio Apelacioni sud u Beogradu. Inicijativu za razrešenje sudije Vidojković Visokom savetu su podneli prebijeni "otporaši", a podržalo je i Ministarstvo pravde zbog nedopustivosti da procesi zastarevaju nakon sprovedene reforme u pravosuđu.

U Zakonu o sudijama navedeno je da je zastarevanje postupka jedan od discipilnskih prekršaja koji su razlog za pokretanje razrešenja sudije.

  • Osmi sekretar SKOJA

    30.04.2012 17:56
    Dobro je
    Da Marko ne trazi odstetu za dusevni bol srozavanje ugleda pretpljeni strah nesanicu manjak apetta itd zbog NEPRAVDENOG POSTUPKA
    -A mozda se javi neka NVO koja se ovim bavi
  • 30.04.2012 11:19
    Opet poluvest
    Mora da je to samo informacija od VSS-a, a pravo stanje je ovako> gorepomenuta ce svakako u penziju, pa eto navodno razresena.
  • Shvatam

    30.04.2012 10:39
    Sta, ostali slucajevi smeju da zastarevaju, pa za smenama nema potrebe? Recimo, EXIT, Kostic, Kolesar,...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.