Kacin: Vojvodina treba da ima kancelariju u Briselu

Poslanik Evropskog parlamenta i izvestilac za Srbiju, Jelko Kacin, smatra da bi Vojvodina trebalo da ima svoju kancelariju u Briselu.
Poslanik Evropskog parlamenta i izvestilac za Srbiju, Jelko Kacin, smatra da bi Vojvodina trebalo da ima svoju kancelariju u Briselu.

On veruje da je Vojvodina najbolji argument Srbije za ulazak u Evropsku Uniju.

- Pitanje te kancelarije u Briselu je suludo. Ako može odavno Niš, ako može odavno Kragujevac, ne vidim razlog zašto ne bi mogla Vojvodina - obrazložio je svoj stav Kacin.

Kacin je naveo kako smatra da Srbija ima najveću ekonomiju u regionu i da će biti izuzetno dobro i za državu i za region ako Srbija nađe novac u vidu novih investicija. Dodao je i da pregovori Srbije za ulazak u Evropsku Uniju neće početi ove godine, kao i da se datum početka pregovora i dalje ne zna.

Podsetimo, Ustavni sud je u julu osporio pravo pokrajine da osnuje svoje predstavništvo u Briselu. (Ivona Temešberger)
  • Gox

    21.06.2013 18:53
    ???
    Pa sta fali da se svi ti silni investitori obrate predstavnistvu Srbije i dalje traze da uloze u Vojvodinu, Rasku, Sumadiju...gde god im volja
  • Горан

    21.06.2013 18:29
    Истра-република
    Предлажем да организујемо петицију за самосталну Истру,која би се можда некад припојила Италији
  • Буре

    30.08.2012 11:16
    .
    Словеначка посла.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.