Kredit za Železnice Srbije

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić potpisao je danas u Moskvi sa ruskim ministrom finansija Antonom Siluanovom ugovor o kreditu od 800 miliona dolara za potrebe Železnica Srbije.

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić potpisao je danas u Moskvi sa ruskim ministrom finansija Antonom Siluanovom ugovor o kreditu od 800 miliona dolara za potrebe Železnica Srbije.

Ugovor predviđa da se sredstva iskoriste za izgradnju i elektrifikaciju 16 kilometara koloseka pruge Beograd-Pančevo i izgradnju jednokolosečne elektrificirane pruge Valjevo-Loznica, dužine 68 kilometara.

Takođe, tim kreditom finansiraće se rehabilitacija šest deonica železničke pruge duž Koridora 10 u dužini od 111 kilometara, modernizacija pruga Beograd-Bar i nabavka dizel-motornih vozova ruske proizvodnje.

Što se tiče donošenja odluke o eventualom kreditu Srbiji od milijardu dolara za podršku srpskom budžetu, Siluanov je, posle razgovora sa srpskim kolegom, izjavio da su za to neophodni dodatni pregovori.

  • Martin

    11.01.2013 12:07
    @ Igor
    Izvini, a ti sa odobravanjem gledaš na masakr Poljaka u Katinskoj šumi ?
  • Scotch Bonnet

    11.01.2013 12:00
    Brze Pruge al zamalo
    Hahaha ....

    Ko se seca onih donacija i masovnog sakupljanja para za "brze pruge Srbije" krajem 80-ih?

    Nista vam ne verujem dok ne vidim a tek Rusima ne verujem.
  • panonius

    11.01.2013 11:35
    malo li je !!???
    mlađo , muzičaru , čarobnjaku , muljatoru .... a ko će da vraća te železničke kredite ??????????? mlađo , hoćeš da praviš koloniju od ove jadne države ? pa još poziraš sa džejem iz arab.je !?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.