Poeni za vanškolske aktivnosti studenata

Poslodavci će ubuduće moći da prate koliko su studenti Univerziteta u Beogradu tokom studija bili aktivni mimo redovnog davanja ispita.

Poslodavci će ubuduće moći da prate koliko su studenti Univerziteta u Beogradu tokom studija bili aktivni mimo redovnog davanja ispita.

Vannastavne aktivnosti studenta od sada će biti beležene i vrednovane. To će omogućiti pravilnik koji bi tokom februara trebalo da bude usvojen. Predsednik Studentskog parlamenta Vladimir Smudja kaže da će na osnovu ovoga budući poslodavac imati dokaz da se student posvetio još nečemu tokom školovanja.

"Na njemu se jasno vidi da je student 30 bodova zaradio tako što je imao prakse, što se bavio naučnoistraživačkim radom, studentskim organizovanjem, volonterskim radom...i normalno je da on ima lošiji prosek zbog toga. Poslodavcu je tada jasno da ima studenata koji imaju visok prosek koji su se posvetili samo učenju, a ima studenata koji su se posvetili drugim aktivnostima, pa na njemu je da izabere šta mu je bolje", kaže Smuđa.

Student prorektor Ivan Šašić objašnjava da poeni za vannastavne aktivnosti ne ulaze u redovne bodove tokom studiranja, već se upisuju u "dodatku diplomi".

"Ali su značajni zato što će sutrašnjem poslodavcu biti jasno da ste radili još nešto i samim tim je vaša diploma vrednija. Ako ste od redovnih 240 poena zaradili još dodatnih 30 poena to govori o vama, da ste se angažovali, da ste radili nešto novo, nešto drugo i samim tim vas razlikuje od ostalih", kaže Šašić.

  • 03.02.2013 00:27
    @Samo u BG?
    Pa jel moguće da vam je opet Beograd kriv? Obrati se svom rektoru!

    @Nizina
    Zašto lupetaš, kada nemaš veze sa životom? Prvo, tom što studira 10 godina ovo ne može pomoći da završi. Drugo, u dodatku diplomi će tačno pisati šta je to radio i poslodavci će imati uvid u to da li je drndo politiku i mlatio pare u nekakvom savezu, ili je bio član neke ozbiljne stručne organizacije sa evropskim ili svetskim renomeom.
  • Nizina

    02.02.2013 19:17
    Studenti koji su to duze nego sto treba
    Ovo je podmetacina studentskih organizacija u kojima sede neki ljudi po 10tak godina a kao studenti su. A ovo im dođe kao opravdanje za džabalebarenje.
  • 02.02.2013 17:20
    Samo u BG?
    Mi nismo dovoljno dobri?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.