Oprezno zbog vlažnih kolovoza

Na autoputevima Srbije kolovozi su jutros vlažni i nema snega, a u raskvašenom stanju do pet centimetara ima ga na ostalim putevima na teritoriji Novog Pazara, Kruševca, Kolubare i Ivanjice, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".
Na autoputevima Srbije kolovozi su jutros vlažni i nema snega, a u raskvašenom stanju do pet centimetara ima ga na ostalim putevima na teritoriji Novog Pazara, Kruševca, Kolubare i Ivanjice, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

"Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

Na najopterećenijim putnim pravcima I prioriteta - autoputevima kolovozi su vlažni, snega nema, kao ni na na državnim putevima I prioriteta gde su kolovozi uglavnom suvi.

Na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet5 centimetara na teritoriji Novog Pazara.

Na putnim pravcima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Novog Pazara, Kruševca, Kolubare.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Novog Pazara, Ivanjice.

Po rešenju Ministarstva saobraćaja za šlepere i kamione sa prikolicom važi zabrana saobraćaja na prilazu Kopaoniku preko Brzeća, preko Goča (Vrnjačka banja - Koznica) i preko Drenske klisure (Koznica - Ploče - Jelakci).

Zabrana za šlepere i kamione važi i na više drugih putnih pravaca gde je obavezna zimska oprema i savetuje se oprezna vožnja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.