Telenor kupuje KBC banku

Telekomunikaciona kompanija Telenor Srbija saopštila je danas da ulazi u srpski finansijski sektor kupovinom 100 odsto udela u KBC banci u Srbiji.

Telekomunikaciona kompanija Telenor Srbija saopštila je danas da ulazi u srpski finansijski sektor kupovinom 100 odsto udela u KBC banci u Srbiji.

Prema dogovoru koji je danas potpisan s belgijskom KBC grupom, Telenor će kupiti KBC banku, dok će Sosijete ženeral banka preuzeti 81.000 klijenata KBC banke. Vrednost transakcije nije objavljena.

"Između tri potencijalne strateške opcije, odlučili smo se za kupovinu banke, jer se to rešenje najbolje uklapa u našu strategiju i omogućava najbrži izlazak na tržište", izjavio je generalni direktor Telenora u Srbiji Uve Fredhajm. On je kazao da će Telenor, kada otvori novu banku, ponuditi korisnicima u Srbiji inovativne mobilne bankarske usluge evropskog standarda i kvaliteta, jednostavne za korišćenje i dostupne u svakom trenutku i sa svakog mesta.

Fredhajm je naveo da današnju transakciju treba da odobre Narodna banka Srbije i Komisija za zaštitu konkurencije i da očekuje da će u sledećih nekoliko meseci dobiti pozitivne odgovore. Fredhajm je kazao da će Telenor kada zvanično postanemo vlasnik KBC banke, sprovesti reorganizaciju kroz preraspodelu kadrova, prirodan odliv i dobrovoljni odlazak.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.