Nevreme sutra stiže u Srbiju

Nevreme koje je protutnjalo Evropom i napravilo štetu stiže i u Srbiju u noći između petka i subote, ali znatno oslabljeno, kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.
Nevreme koje je protutnjalo Evropom i napravilo štetu stiže i u Srbiju u noći između petka i subote, ali znatno oslabljeno, kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

"U subotu posle ponoći mogu se očekivati prve padavine. To su pljuskovi, praćeni grmljavinom i gradom, nalik nevremenu koje nas je zadesilo u maju i junu, ali nešto slabije. Padavine će biti lokalne i neće celo područje biti zahvaćeno. Procenjujemo da će nevreme u toku noći između petka i subote zahvatiti zapad i jugozapad zemlje, dakle podrinje i planininske predele, a u subotu popodne će se proširiti na Vojvodinu i centralnu Srbiju. Od nedelje nas opet očekuje stabilno, suvo i toplo vreme sa temperaturama koje ne bi trebalo da prelaze 35 stepeni do kraja avgusta", kaže za "Blic" Nedeljko Todorović iz RHMZ.

Na stranicama Meteoalarma Srbija, Hrvatska, Slovenija i Mađarska su označene crvenom bojom koja znači izuzetno opasno vreme.

U noći između petka i subote očekuje se jako nevreme, praćeno obilnom kišom, gradom, jakim vetrovima pa i tornadima i pijavicama u obalskom području, upozoravaju meteorolozi. Ova upozorenja se najviše odnose na područja Vojvodine, Mačve, Beograda i centralne Srbije.

Nakon tropskog talasa, nevreme je u nedelju pogodilo Nemačku i izazvalo velike štete, a ima i povređenih. Pre Nemačke, nevreme je opustošilo delove Austrije, Češke i Poljske.

  • 10.08.2013 10:07
    Царина зауставила торнадо
    Ових дана су медији и интернет врвели од апокалиптичних сценарија о времену ал ми се највише свидела ова вест :)

    Царници спречили торнадо да уђе у Србијуhttp://nasapatka.rs/index.php/srpska-posla/komuna/137-carinici-sprecili-tornado-da-udje-u-srbiju
  • 08.08.2013 20:07
    Polako
    i pašće atomska bomba. pa valj
    da radi protivgradna odbrana ako se niste spremili Sprem te se spremte

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.