Pozitivne reakcije na poziv LDP za saradnju

DS, LSV, Zoran Živković, Dušan Petrović i Vesna Pešić pozitivno su reagovali na poziv lidera LDP Čedomira Jovanovića za političku saradnju.

DS, LSV, Zoran Živković, Dušan Petrović i Vesna Pešić pozitivno su reagovali na poziv lidera LDP Čedomira Jovanovića za političku saradnju, piše Danas.

Poziv predsednika LDP Čedomira Jovanovića, upućen preko tog lista na adrese DS, LSV, stranaka Zorana Živkovića i Dušana Petrovića, kao i "uglednih pojedinaca", među kojima je i Vesna Pešić, na razgovore o budućoj saradnji i definisanju politike koja bi bila "istinska, uspešna i efikasna alternativa aktuelnoj vlasti", dočekan je sa pozitivnim stavovima. Kako svi pomenuti ocenjuju, "građanska opozicija" ima razloga da se okupi oko zajedničkih ciljeva.

Portparolka DS Aleksandra Jerkov ističe da "sigurno postoje teme o kojima bi opozicione, odnosno građanske stranke trebalo ozbiljno da razgovaraju, pre svega zato što je reč o partijama sličnog političkog opredeljenja". Ona najavljuje sednicu užeg predsedništva DS nakon koje će stranka izaći u javnost sa zvaničnim stavom.

Zoran Živković, lider Nove stranke, smatra da je prirodno da opozicione stranke međusobno komuniciraju, ali samo oko stvari koje su vrlo precizno dogovorene i koje imaju programski karakter. Za Živkovića je problem to što bi deo opozicionog bloka bila i DS, kao najveća stranka među njima. Demokrate su, ističe on, "glavni krivac za sve ono što nam se danas događa". On dodaje da je poziv LDP prilično neprecizan i da u ovom trenutku ne može da govori da li je taj predlog dobar ili loš.

Dušan Petrović, lider Zajedno za Srbiju i bivši potpredsednik DS, spreman je za razgovor sa ostatkom pozvane opozicije, ali oko određenih tema.

Bojan Kostreš, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, podseća da ta stranka i LDP već sarađuju. Za njega je logično da slično ideološki profilisane partije sarađuju, ali da mora postojati platforma koja će biti prihvatljiva svima. "Mi smo spremni da razgovaramo sa svima, jer nama je Vojvodina najvažnija i svako ko bude spreman da prihvati naše stavove oko Pokrajine dobrodošao je za saradnju", kaže Kostreš.

  • ia jos takvih

    14.09.2013 19:25
    poput navedenih osoba
    A da li se nesto razlikuju od SNS
    iz koje su stranke oni izasli

    onda Maja Gojkovic, iz koje je ona stranke izasla, kome se nekada prikljucila, a kome se sada prikljucila

    moglo bi se samo navoditi,,,
    zato ne kritikujte stranke-osobe koje su u novinarskom tekstu navedeni
  • NNunited

    14.09.2013 17:32
    ...
    jos bi covek rekao da su se uplasili da ce policija i njima doci na vrata zbog raznih malverzacija zadnjih 5 godina.
  • novosadjanka

    14.09.2013 17:14
    nista novo
    od Cede. Ali me iznenadili poneki politicari. Niti su ONI za Cedu niti je Ceda za njih!!!!! Ocigledno misle da svi zajedno imaju sansu da predju tih par procenata. Pitanjer je da li bi i Ceda sad presao a kamoli Petrovic, Zivkovic... KUKU-LELE SRBIJO

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija