Otvorena nova fabrika lekova u Vršcu

Fabrika lekova kompanije "Ave farmasjutikal" otvorena je u Vršcu i zapošljava 95 ljudi.
Fabrika lekova kompanije "Ave farmasjutikal" otvorena je u Vršcu i zapošljava 95 ljudi.

Fabrika će, pošto dobije dozvole, proizvoditi lekove za visok krvni pritisak, za povišen holesterol, za bolesti centralnog nervnog sistema i za gastrointestinalna oboljenja, rečeno je na otvaranju.

Vlada Vojvodine je u okviru Programa novih tehnologija pomogla izgradnju fabrike sa 40 miliona dinara.

Vojvođanski premijer Bojan Pajtić rekao je u fabrici da će njen rad doprineti tome da se spreči nestašica lekova i da očekuje da će oni biti jeftiniji od lekova koji su sada na tržištu.

"Ova kompanija pokazuje da i imamo i te kako domaćeg znanja i dovoljno pameti da napravimo fabriku koja je visoko sofisticirana, koja ima ambiciju da već od sledeće godine izvozi svoje proizvode i da na taj način poboljšava spoljno-trgovinski bilans naše zemlje", rekao je Pajtić.

Pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović rekao je da je ova fabrika ukupno 107. pogon visoke tehnologije koji na teritoriji Vojvodine počinje proizvodnju, uz sufinansiranje pokrajinske vlade.

Za 107 pogona do sada su date 2,2 milijarde dinara iz pokrajinskog budžeta i više od osam milijardi iz privatnog sektora, zahvaljujući čemu je zaposleno više od 25.000 ljudi.

Pozvao je privatne investitore da se jave na konkurs koji je u toku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija