Nastavljeno suđenje "Bečejskom mozaiku"

Pred Višim sudom u Novom Sadu danas je nastavljeno suđenje po tužbi sekretarke Udruženja gorana iz Bečeja Marije Miković protiv lista "Bečejski mozaik", koja traži odštetu od 300.000 dinara na ime duševne boli zbog jednog pisma čitaoca.
Pred Višim sudom u Novom Sadu danas je nastavljeno suđenje po tužbi sekretarke Udruženja gorana iz Bečeja Marije Miković protiv lista "Bečejski mozaik", koja traži odštetu od 300.000 dinara na ime duševne boli zbog jednog pisma čitaoca.

Mikovićeva je tužila "Bečejski mozaik" zbog objavljenog pisma u kojem čitalac kritikuje rad i aktivnosti u Goranskom parku u Bečeju, koji je dat na upravljanje i održavanje Udruženju gorana.

U tom pismu čitalac iznosi lični stav o seči drveća i rastinja u Goranskom parku koja se dogodila u februaru 2013. godine.

Glavni i odgovorni urednik "Bečejskog mozaika" Vladan Filipčev predočio je sudiji Jasmini Alargić odluku Komisije za žalbe Saveta za štampu Srbije, u kojoj se navodi da taj lokalni list nije prekršio Kodeks novinara Srbije objavljivanjem spornog pisma.

Savet za štampu je, u odluci od 27. februara, jednoglasno zaključio da je u objavljenom pismu čitalac izneo svoj stav o seči drveća u parku, kao i o radu onih koji su zaduženi da ga održavaju, a u istom broju list je omogućio i tužilji da na istoj stranici iznese svoje viđenje celog slučaja.

"Tužilja je praktično odgovorila na sve navode iz pisma i nije naknadno tražila objavljivanje demantija ili bilo kakvog dodatnog reagovanja", navodi se u obrazloženju Komisije za žalbe Saveta za štampu.

Sudija Alargić danas je pitala tužilju Miković da li je iskoristila svoje pravo na demanti, na šta je tužilja odgovorila odrečno.

Glavni urednik "Bečejskog mozaika" Vladan Filipčev rekao je ranije da je čudno to što je njegov list tužen zbog objavljenog pisma čitaoca i dodao da ukoliko tužilja dobije parnicu, postoji realna opasnost da se "Bečejski mozaik" ugasi.

Na suđenju su danas bili prisutni i predstavnici Nezavisnog društva novinara Vojvodne. Ranijim ročištima priustvovali su i predstavnici OEBS-a i udruženja novinara iz Beograda i Novog Sada.

Novo, sedmo ročište u ovom predmetu, zakazano je za utorak, 20. maj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.