Ponavlja se suđenje Trivanu

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je oslobađajuću presudu funkcioneru SPS Goranu Trivanu i generalnom sekretaru kampa "Đerdap" iz Beograda Šimu Čičkoviću.
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je oslobađajuću presudu funkcioneru SPS Goranu Trivanu i generalnom sekretaru kampa "Đerdap" iz Beograda Šimu Čičkoviću.

Naloženo je da im se ponovi suđenje zbog sumnje da su zloupotrebama položaja oštetili taj kamp za oko 6,5 miliona dinara. Suđenje će im biti ponovljeno pred Višim sudom u Beogradu, koji je izrekao oslobađajuću presudu 9. decembra prošle godine.

Optužnicom se Trivanu stavlja na teret da je u toku 2000. godine s umišljajem podstrekao Čičkovića da kao odgovorno lice sa računa kampa uplati 5,9 miliona dinara radi kupovine idealnog dela stana u Beogradu površine 78 kvadratnih metara.

Trivan je Čičkovića, kao svog bliskog prijatelja i saradnika naveo da mu kupovinom obezbedi navedeni stan iako na to nije imao pravo, moleći ga u više navrata za pomoć u rešavanju svojih stambenih potreba, navodi se u optužnici.

Naime, kako se dodaje u optužnici, Trivanu je javno preduzeće "Srbija šume", u kom je bio zaposlen, samo delimično bilo rešeno stambene potrebe obezbedivanjem jednog idealnog dela od 70 kvadratnih metara, dok za kupovinu drugog idealnog dela istog stana površine 78 kvadratnih metara nije imao novca.

Čičkovicu je stavljeno na teret da je u cilju kupovine pomenutog idealnog dela stana za Trivana, izdejstvovao dobijanje kredita u iznosu od 5,9 miliona dinara sa računa Omladinskog kampa "Đerdap".

Taj novac je uplaćen na račun Korporacije "Caričin grad" u Beogradu. Potom je taj idealni deo stana dao u zakup na neodređeno vreme Trivanu, a potom mu je omogućio otkup tog dela stana za iznos od 248.711 dinara, iako Trivan nije bio u radnom odnosu kod Omladinskog kampa "Đerdap" i uprkos što je već posedovao odgovarajući stan površine 32 kvadratna metra u Beogradu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.