Kombi pun izmučenih životinja pronađen kod Tutina

Na Mehovom kršu kod Tutina prošle nedelje pronađen je kombi pun životinja naslaganih jedna preko druge, bez hrane i vode, koje su potom smeštene u azil za napuštene pse u Kraljevu.
Na Mehovom kršu kod Tutina prošle nedelje pronađen je kombi pun životinja naslaganih jedna preko druge, bez hrane i vode, koje su potom smeštene u azil za napuštene pse u Kraljevu.

Kombi je bio pun ptica, papagaja, zečeva, hrčaka i rasnih štenaca. Na žalost, zbog uslova u kojima su bile, polovina je već uginula, a za sudbinu preostalih su se angažovala društva za zaštitu životinja.

Danijela Jović iz Društva za zaštitu životinja "Spaske" iz Kraljeva, izjavila je da su životinje smeštene u azil koji nema karantin, da je život ostalih ugrožen i da će desetak društava iz Srbije, podneti krivične prijave protiv veterinarske inspekcije.

"Gradsko prihvatlište je poznato da nema karantin. Ima kapacitet za svega 56 pasa, a posebno nema uslova za smeštaj zečeva, hrčaka, mačaka i ostalih životinja koje su nađene u tom kombiju. Veterinarski inspektor koji je doneo to rešenje je učinio krivično delo po članu 269. Krivičnog zakona, kao i izazivanje opšte opasnosti iz člana 278, jer je životinje nepoznatog zdravstvenog stanja stavio u ovo prihvatilište koje nema karantin", kaže Jović.

Ona je rekla da su do sada u azilu uginula četiri šteneta patuljastog pinča i ši-cu, a još dvoje je kritično, kao i nekoliko persijskih mačaka i labradora. Što se tiče ptica, one su, kako kaže Jović, odmah odvezene u beogradski Zoološki vrt.

  • 07.05.2014 18:05
    Bizarno
    What the actual fuck?! Hoće li neko objasniti šta radi kombi pun životinja bilo gde? Ili mi je promaklo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.