Obrenovac se nakon poplava lagano vraća u normalu

Kanalizacija je i dalje jedan od najvećih problema u Obrenovcu, vojska pomaže u raščišćavanju, ali stanovnici Obrenovca kažu da se život lagano vraća u normalu.
Kanalizacija je i dalje jedan od najvećih problema u Obrenovcu, vojska pomaže u raščišćavanju, ali stanovnici Obrenovca kažu da se život lagano vraća u normalu.

Vanredna situacija mogla bi uskoro da bude ukinuta u Obrenovcu, ako Vlada Srbije prihvati predlog ministra odbrane Bratislava Gašića.

U narednim danima prioriteti su pretvaranje tehničke vode u vodu za piće, čišćenje i kontrolisanje bunara u selima i stvaranje uslova za obnovu privrede.

U naselju Toplice ubrzano se radi na ispumpavanju vode i postavljanju šahtova, a u gradu je postavljeno i osam veš mašina za sve koji nemaju uslove da veš peru kod kuće.

Mesec dana posle poplava dovoljno je da se uspostave normalni uslovi za život. Nadležne institucije će zajedno sa Vojskom nastaviti da rade na otklanjanju posledica. Ali, još uvek postoje kritične tačke, to jest mesta gde se voda još uvek nije povukla.

I sportski klubovi dele sudbinu svog poplavljenog grada. U trofejnom Džudo klubu Radnički poplavljeno je bukvalno sve, kimona, strunjače, oprema za trening, više ništa nije za upotrebu. Ipak ne manjka im optimizma, očekuju donaciju iz inostranstva, a u međuvremenu imaju i sjajne rezultate.

  • Lee

    15.06.2014 18:41
    Malo drugacija istina
    A sto niko ne objavi da investitori otkupljuju kuce za male pare, navodno istim parama koje smo mi uplacivali za pomoc!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija