Ministar zdravlja: Prijavite ucene lekara

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da će najstrože biti kažnjen svako ko od pacijenta zatraži mito da bi ga lečio.
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da će najstrože biti kažnjen svako ko od pacijenta zatraži mito, odnosno novac ili drugu uslugu, da bi ga lečio.

 

"Apelujem na pacijente da prijave svakoga ko pomera operaciju ili otkazuje... To je ucena i to nećemo tolerisati. Prema korupciji mora da postoji nulta tolerancija, a u svim budućim tenderima, koje Ministarstvo zdravlja bude raspisivalo, kao jednog od članova pozivaćemo i novinare", rekao je Lončar u intervjuu za Politiku.

Upitan da li je zdravstveni sistem u Srbiji najgori u Evropi i da li veruje izveštaju koji je to pokazao, Lončar je odgovorio da, po njegovom ličnom mišljenju, sistem u Srbiji nije gori od onih u državama u okruženju.

Lončar je naveo da, po važećem zakonu, nije moguće otpustiti lekara koji ništa ne radi, a ulazi u salu i dodao da "ima i takvih".

"U zdravstvenim ustanovama zaposleno je ukupno 126.288 radnika, ali 25 odsto od tog broja čini nemedicinsko osoblje. Ne kažem da lekara ima viška, ali mora da se vidi njihov rezultat. Ako imaju uslove da rade, a ne rade, to je preozbiljan problem", rekao je Lončar.

  • Hogar

    25.06.2014 12:26
    Kako dalje...?
    Ako dođete na ultrazvuk,snimanje,operaciju gde čekate po par meseci (verovatno namerno) i dobijete preporuku lekara da uradite privatno analize i to najbolje u "toj i toj " ordinaciji...kako se onda "to" tretira?A upravo to je najčešće zastupljeno bilo da su operacije,analize ili drugo.Čekanje do iznemoglosti da bi se pacijent naveo na plaćanje u kući koju lekar preporuči!
  • h1n1

    25.06.2014 11:38
    da li
    se tu podrazumeva i kada nekoga uputi u privatnu ambulantu gde je dodatno zaposlen ?
  • 25.06.2014 06:50
    A kome da prijavimo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.