U Gaspromnjeftu iznenađeni istragom

Kompanija "Gaspromnjeft" vezuje istragu o prodaji kompanije NIS sa investicionom klimom u Srbiji, izjavio je prvi zamenik generalnog direktora kompanije Vadim Jakovljev.

Kompanija "Gaspromnjeft" vezuje istragu o prodaji kompanije NIS sa investicionom klimom u Srbiji, izjavio je prvi zamenik generalnog direktora kompanije Vadim Jakovljev.

"Otvoreno govoreći, nas je iznenadila započeta istraga (vezana za prodaju kompanije NIS u 2008. godini)", rekao je Jakovljev za Interfaks. "Budući da u Srbiji poslujemo od 2008. godine, naši odnosi sa vladom Srbije su bili partnerski i sve smo rešavali dijalogom. Međuvladinim sporazumom zaključenim između Ruske Federacije i Srbije su definisani odnosi u sferi energetike i uzajamne obaveze strana", napomenuo je Jakovljev.

On je naveo da je "Gasprom njeft", kao učesnik u realizaciji međuvladinog sporazuma, "ispunio sve svoje obaveze - sproveo modernizaciju, uložio potrebna sredstva u razvoj NIS-a, proširio maloprodajnu mrežu benzinskih stanica i povećao resurse". "To je rezultiralo time da je kompanija NIS postala najuspešnije preduzeće i najveći poreski obveznik. Izašli smo na beogradsku berzu, redovno isplaćujemo dividende", rekao je Jakovljev.

"Sve ovo je bilo moguće ostvariti umnogome zahvaljujući pozitivnoj, po našim procenama, investicionoj klimi koja je stvorena u zemlji na osnovu međuvladinog sporazuma. Pratićemo pomenutu istragu i proceniti kako ona utiče na uslove za rad u zemlji. Za nas je važna investiciona klima u Srbiji", istakao je Jakovljev.

  • Bole

    13.08.2014 16:52
    sezona jesen-zima 2014-2015
    Poskupljenje gasa, struje i naftnih derivata.Oni se hebavaju, mi ostajemo trudni.
    Nisu ni svi Rusi pravoslavci gosn @mac istine.Ima i Jevreja, Ateista...Zna se ko drzi Ruski Novac?!Navijajte za Celzi?!(samo jedan u nizu)
  • gerilac

    13.08.2014 16:39
    ocigledno
    Ova "istraga" je surogat sankcija koje je Srbija trebala da uvede Rusiji zbog Ukrajine. Razmislite, Gazprom je na EU listi sankcionisanih firmi iz Rusije.
  • Gari

    13.08.2014 15:17
    Dokle
    Koliko ste platili, koliko ste nafte i gasa iz NAŠE zemlje izvukli, koliko ste ljudi otpustili, sram bilo i vas(niste zaslužili veliko V)i ove naše smradove što su vam to omogućili i koji su vam još uvek u d_ petu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.