Zatvoreno 6 ilegalnih gerontoloških centara

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da je za mesec dana zatvoreno šest ilegalnih gerontoloških centara.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da je za mesec dana zatvoreno šest ilegalnih gerontoloških centara.

On je dodao da su otvorena dva i pozvao sve građane da prijave Kancelariji za brze odgovore ukoliko znaju da u njihovoj sredini postoji ilegalni gerontološki centar.

Vulin je rekao da cilj ministarstva nije da zatvara gerontološke centre, već da je cilj da se sprovodi zakon. On je dodao da su najčešći razlozi zbog kojih su zatvarani gerontološki centri neadekvatne prostorije, nedovoljan broj zaposlenih i neodgovarajući stručni kadar.

"Imali smo tako priliku da vidimo da terapiju korisnicima centra daju ljudi koji nisu zdravstveni radnici. Takođe, sklapani su ugovori između gerontoloških centara i deteta, a ne centra i samog korisnika usluga", rekao je Vulin. Ministar je dodao da će na svaku prijavu ministarstvo reagovati u roku od pet dana.

  • 16.08.2014 10:53
    Starica
    Sa zatvaranjem gerontoroških centara treba biti oprezan. Lako ih je zatvoriti ali gde će onda biti smešteni korisnici ovih ustanova.
    Socijalna briga o starima i bolesnima je posao države. Zato ove Centre treba primorati da humanizuju boravak u njima, da bi stari i bolesni imali život dostojan čoveka.kontrolisati uslove boravka, njihove finansije a zatvaranje vežbati kao poslednje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.