Lončar: Zaposlićemo još 500 ljudi

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da će do kraja ove i početkom sledeće godine u zdravstvu biti zaposleno još oko 500 ljudi, uglavnom lekara.
Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da će do kraja ove i početkom sledeće godine u zdravstvu biti zaposleno još oko 500 ljudi, uglavnom lekara.

On je dodao da se radna mesta moraju popunjavati kako ne zemlja ne bi ostala bez stručnjaka.

Lončar je naveo da postoji odobrenje komisije Vlade Srbije za nova radna mesta, uprkos zabrani zapošljavanja u javnom sektoru, te da je želja da se napravi ozbiljna koncepcija za narednih pet ili deset godina. "Hoćemo, prvi put da napravimo ozbiljnu koncepciju za narednih pet ili deset godina i dinamiku kako ćemo zapošljavaati novi kadar u zavisnosti od toga kad ko ide u penziju ili iz drugih razloga odlazi iz državnog zdravstva", rekao je Lončar.

Ministar zdravlja je objasnio da su olakšani i uslovi za dodelu specijalizacije, te da je neophodno da se usaglase kapaciteti za upis novih specijalizanta za sve grane medicine.

Prema njegovim rečima, najveći izazovi u zdravstvu su nedostatak informacionog sistema i nacionalnog zdravstvenog računa. "Toliko novca je potrošeno, a mi u 21. veku ne možemo da vidimo koliko lekari rade, koliki je obim posla, kolika je potrošnja materijala. Jednostavno, da u svakom momentu imamo presek. Bez toga, sve je improvizacija. Zato je uspostavljanje takvog sistema naš prioritet za naredni period", rekao je Lončar.

  • Soko

    17.08.2014 19:34
    Nije vase dete
    da vasa deca ili rodjaci volontiraju i rade bez dinara, a pri tom placaju stanove, a moraju da jedu, nadam se... Video bi tada vase minuse , sramota.
  • Bac123

    17.08.2014 10:33
    aloooo
    Dosta je bilo korupcije u zdravstvu.Svakom novom radnom mestu se radujem.
  • Wow

    17.08.2014 09:46
    @ministar - anonimus
    Ispade da SNS ima milion članova. :)
    Znate, ima i građana koji nisu u partiji i kojima je ovaj konkurs namanjen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.