Udovički: Mogući otkazi za 25.000 zaposlenih

Ministarka za državnu upravu Kori Udovički izjavila je da Međunarodni monetarni fond zahteva od Srbije da u narednoj godini za pet odsto smanji broj zaposlenih u državnih upravi.
Ministarka za državnu upravu Kori Udovički izjavila je da Međunarodni monetarni fond zahteva od Srbije da u narednoj godini za pet odsto smanji broj zaposlenih u državnih upravi.

"U toku su pregovori sa MMF-om o smanjivanju broja zaposlenih u javnom sektoru za pet odsto u 2015. godini. Nadamo se da ćemo ovaj zahtev u najvećoj meri rešiti prirodnim odlivom, ali postoji i bojazan i da ćemo morati da otpustimo 25.000 ljudi", rekla je Kori Udovički za Blic.

Prema njenim rečima, do kraja godine zbog izmenjenog Zakona o PIO očekuje se veći broj odlazaka u penziju zaposlenih u javnom sektoru.

"Taj procenat bi mogao da se udvostruči sa sadašnjih dva ili 2,5 odsto čak do 3,9 odsto. Ako tako i bude, onda bismo u dobroj meri ispunili normu smanjenja broja ljudi. Ali ukoliko se to ne desi, postoji bojazan da će oko 25.000 ljudi ostati bez posla", kaže ona.

Udovički je dodala da je u planu da se početkom naredne godine obavi i racionalizacija izabranih institucija, kao što su razne agencije i organizacije.

  • Toma

    23.09.2014 13:02
    ne dirajte tajkune
    pričom protiv tajkuna ste i došli na vlast, u završnici kampanje ste samo o tome trubili. Sada ste vi najveći zaštitnici tajkuna, veći nego bilo koja vlast pre vas. Mene niste prevarili ja sam to znao, ali ste naivan narod natociljali.

    Nama smanjujete, oporezujete, ukidate, uterujete dok vaši drugari duguju stotine miliona € poreza. Na kosovo dajemo 900.000€ dnevno, ali zato treba smanjiti plate. Kud ćeš više da ih smanjuješ????

    Ajde uvedite kontrolu marži, ako smanjujete plate, onda zaustavite rast cena hrane. A ne da megamarket uzima 50din po litri mleka, da je srpsko mleko skuplje u srbiji nego u bosni. Ali vi to naravno nećete, niste vi tu zbog naroda nego zbog sebe.
  • Damjan

    23.09.2014 12:49
    slažem se sa komentarima
    Treba pokrenuti privredu kao i odmahhhhhhhhhhh odpustiti bar pedesetak hiljada sa državnih jasli partijskih vojnika.
  • superhik

    23.09.2014 12:10
    kada mmf trazi valjda ce se i smanjiti birokratija. ovi oko decka sto obecava se svi pelcovali i svi obecavaju ali nista od toga. nama treba da stizu direktive iz inostranstv da bi se nesto i sprovelo. zato hocu u eu da kad mi nemozemo barem da oni kontrolisu i uzdaju nasu mafijasku vladu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.