Dveri 27. septembra protestuju protiv Parade ponosa

Pokret Dveri poručio je danas da će nastaviti kampanju protiv održavanja Parade ponosa i pozvao sve porodične ljude da im se pridruže u protestu zakazanom za subotu, 27. septembar.
Pokret Dveri poručio je danas da će nastaviti kampanju protiv održavanja Parade ponosa i pozvao sve porodične ljude da im se pridruže u protestu zakazanom za subotu, 27. septembar.

Član starešinstva Dveri, Vladan Glišić, rekao je da se Parada ponosa zloupotrebljava kako bi se uništavale porodične vrednosti i, kako je podvukao, srpski narod na još jedan način, u socijalnom smislu, upropastio.

"Kada dođete u situaciju da država to pretvori u svoj projekat, kada (šef Delegacije EU u Srbiji) Majkl Davenport najavi da će biti na tom skupu, onda je vreme da se skinu rukavice i da se više ne priča o tome kako je to politički korektna gej parada", rekao je Glišić.

Prema njegovim rečima Dveri će i ove godine nastaviti kampanju protiv Parade ponosa, dodavši da je taj pokret od Svetskog kongresa porodica dobio dokumentarni film ruskog reditelja Andreja Arkadija "Sodom" koji će biti prikazan javnosti. "To je dokumentarac koji na najbolji način slikovito objašnjava sve ono što smo mi godinama pričali, da je projekat nametanja gej parade, a zatim marša kroz institucije LGBT organizacija, projekat koji se završava otimanjem dece, zlostavljanjem dece, onim što se zove usvajanjem dece, a zapravo je to zločin prema deci", rekao je Glišić.

On je dodao da će film moći da se vidi na javnoj projekciji tokom protesta u subotu, 27. septembra, ali i da će se distribuirati preko interneta i na ulici.

Prema Glišićevim rečima Dveri "nemaju problem" sa homoseksualcima, već sa onima u foteljama koji, bez obzira na svoje seksualno opredeljenje, "zarađuju na promociji ideologije homoseksualizma, totalitarne i destruktivne ideologije koja će da sruši sve naše porodice i kuće".

Glišić je dodao da se ove godine neće održati Porodična šetnja, kako se ne bi dovodila u vezu sa Paradom ponosa.

Član starešinstva Dveri Boško Obradović je rekao da je Parada ponosa nebitna i nepristojna tema u vreme kada je, kako kaže, socijalno i ekonomsko raslojavanje srpskog društva takvo i toliko da se svakog dana sve više siromaši. On je predstavnicima države, ali i liderima političkih stranaka poručio da, ukoliko podržavaju Paradu ponosa, treba da se nađu na čelu te parade.

  • Denis

    25.09.2014 03:09
    Smesno je...
    Dveri treba da gledaju svoja posla..Oni opstaju jedino kada treba da rade u cilju zabrane parade. Neka rade nesto drugo taj dan,jer drzava je ta koja odlucuje a ne oni....Pokusavaju bezuspesno!Nece im uspeti...
  • kokan

    23.09.2014 19:01
    Zveri
  • Lala

    23.09.2014 14:33
    za ove..
    se cuje ,samo kada je pederbal...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.