BG: Razbijena taksi banda sa aerodroma?

Sve je manje bivših taksista i taksista koji namerno krše propise i na izlasku iz aerodromske zgrade putnike vuku za rukav, tvrde u Komunalnoj policiji.

Sve je manje bivših taksista i taksista koji namerno krše propise i na izlasku iz aerodromske zgrade putnike vuku za rukav, tvrde u beogradskoj Komunalnoj policiji.

Šef područne jedinice Komunalne policije Srđan Ilić rekao je da su ovim "taksistima" od proletos uspeli da uskrate 70 odsto vožnji.

"To je jedna dobro organizovana banda, koja je proletos imala 50 članova, a sada na aerodromu ordinira još njih desetak. To su oni najuporniji i najokoreliji. Pošto smo im poprilično onemogućili da rade kao ranije, sada su došli u stadijum da za jednu vožnju "bodu oči" i hoće da se tuku. Jednom od komunalnih policajaca, koji revnosno obavlja svoj posao, polupali su šoferšajbnu na privatnom automobilu ispred zgrade u kojoj stanuje i još su mu to u lice rekli, sa porukom da će mu "sledeći put razbiti nešto drugo", priča Srđan Ilić.

Ilić kaže da će komunalna policija nastaviti još revnosnije i žešće da suzbija nelegalne taksi vožnje i da neće odustati od zavođenja reda u taksiranju. "Mnogi od tih taksista su u međuvremenu ispisani iz APR i više ne mogu legalno da se bave delatnošću. Mi ćemo u narednom periodu pojačati kontrole, kako bismo uklonili i ove poslednje koji pokušavaju na kvarno da se dokopaju putnika", dodaje Ilić.

Svi taksisti koji žele da imaju vožnju sa aerodroma moraju da se prijave i čekaju red na semaforu, kako bi prišli izlaznom terminalu gde uzimaju putnike. Vrlo često je toliko prijavljenih da jedan taksista dnevno uzme samo jednu, eventualno dve vožnje. Putnik na štandu uzima vaučer sa zonom u kojoj se nalazi destinacija na koju želi da bude prevezen. Cene po zonama se kreću od 1.400 do 6.000 dinara.

Taksisti koji za vožnju do centra, na primer, traže i do sto evra, ne priliče Beogradu kao evropskoj metropoli. "To daje ružnu sliku našeg grada, naročito pred strancima. Mada, iskreno, nisu mi jasni ni ti ljudi koji uđu u njihov neobeleženi automobil, koji nema ni taksi krovnu oznaku, ni taksi tablice, a onda nam se posle žale kako su prevareni", kaže Ilić.

  • 100%Taksista

    05.10.2014 06:51
    Država kao krivac
    Zbog nedostatka posla mnogi su otišli da se bave TAXI-PREVOZOM. Jedino je problem što mnogi obavljaju legalno, a oko 70% nelegalno (procenat iz Novog sada). Saobraćajna inspekcija i komunalna policija gotovo ništa ne rade po pitanju suzbijanja nelegalnog rada. Od pre nepune 3 god rečeno je da sa TX tablicom će se znati ko je nelegalan, a ko radi legalno. Da će policija oduzimati vozila onima koji taksiraju bez dozvole za rad i bez TX tablica, a FUTOG-TAXI i dalje vozi kao do sada, Ilegalni taxi za Rumu, Rumenku, Futog, Temerin,Čenej, Zrenjanin, Kać, Žabalj, Beograd Vukovar..... Svi, Inspekcija, policija, znaju gde su i niko ništa ne preduzima. Samo donose Propise i Uredbe na Zakon o Auto-taxi prevozu kojim je*u nas legalne taksiste, a divljake u doo Taxi preduzećima i tzv Linijaše ne diraju. Čak je doskorašnji Glavni saobraćajni inspektor od Futog taxi uzimo reket da ih inspekcija ne kontroliše, a linijaše ne diraju zbog toga što otac jednog inspektora radi Žabalj-taxi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.