Od 8. oktobra prijem novca preko Pejpala

Opcija primanja novca preko onlajn servisa za slanje novca i plaćanje preko interneta Pejpal trebalo bi od osmog oktobra da postane dostupna i građanima Srbije.
Opcija primanja novca preko onlajn servisa za slanje novca i plaćanje preko interneta Pejpal trebalo bi od osmog oktobra da postane dostupna i građanima Srbije, izjavio je danas pomoćnik ministra trgovine i telekomunikacija Sava Savić.

Savić je rekao da su Ministarstvo trgovine i telekomunikacija, u saradnji sa Ministarstvom finansija i Narodnom bankom Srbije, otklonili sve administrativne prepreke kako bi srpski stručnjaci i građani mogli da prodaju uslugu i dobra preko interneta, odnosno da primaju novac preko Pejpala.

U aprilu je građanima Srbije omogućeno da otvore naloge na najvećem onlajn servisu za slanje novca i plaćanje preko interneta i tada je najavljeno da će se servis puštati u nekoliko faza. U početku je bila moguća jedino kupovina i slanje novca.

Faza u kojoj će biti dostupna opcija primanja novca značajna je za privrednike, jer omogućava da dobiju novac iz inostranstva.
  • Snajka

    04.10.2014 23:07
    A poreska policija?
    Kako će to poreski da se gleda to je pravo pitanje? Gde je mišljenje poreske uprave? Očekujte da poreska uprava oporezuje svaki takav prihod. Samim tim jednostavnije, svrsishodnije a i jeftinije otvoriti preduzetničku radnju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.