Traže se farmaceuti, pekari, konobari

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje je oko 750.000 nezaposlenih, ali je istovremeno nepopunjeno blizu 16.000 radnih mesta.
Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje je oko 750.000 nezaposlenih, ali je istovremeno nepopunjeno blizu 16.000 radnih mesta.

U NSZ kažu da je trenutno nepopunjeno 15.969 radnih mesta za koje poslodavci traže da im stručnjaci u ovoj instituciji naprave selekciju kandidata, pišu Novosti. Najveća potražnja je za prodavcima, komercijalistima, agentima osiguranja, marketing menadžerima, konobarima, pomoćnim radnicima u kuhinji i higijeničarima, pekarima i mesarima. Traženi su i diplomirani farmaceuti, farmaceutski tehničari, negovateljice, kuvari, bravari, zavarivači...

Za većinu ovih pozicija lako je naći i na desetine zainteresovanih i stručnih ljudi, ali kod nekih profila, kako ističu Novosti, postoji problem jer osoba određenih kvalifikacija ima na birou, ali ne i u gradu u kojem je upražnjeno radno mesto.

  • Dušan

    06.10.2014 09:57
    Laž
    Upravo ta zanimanja su ona kod kojih se radnici najčešće otpuštaju, pa se stiče utisak da su najtraženiji na tržištu. Njihov prosek rada nije duži od par meseci, posle toga ponovo na biro, otvaranje "konkusa", kao novi se zapošljavaju..obmana, kao i većina drugih stvai u Srbijici. I da, niko ne šalje (što je elementarna poslovna kultra!) odgovor da je prijava na konkurs primljena.
    Zašto vi sa 021 pišee uopšte ovakve gluposti?!
  • Ćevara

    05.10.2014 11:42
    Piše i na tarabi p...a pa je niko ne j..e!
    Neka poslodavci napišu koliku platu nude za ta radna mesta pa će vam biti jasno zašto niko neće da se javi na te poslove!!!
    Jel bi Vi gospodo mesili hleb 30 noći za redom za 20.000 dinara??? I to da vam isplati sa 2-3 meseca zakašnjenja...
  • Tiberius

    05.10.2014 09:51
    cak i da se tih 16000 ljudi zaposli to je samo 2% (dva posto!) od 750000 nezaposlenih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.