Danas i sutra pojačana kontrola pešaka

Novosadska policija pojačano će kontrolisati saobraćaj danas i sutra, 7. i 8. oktobra od 8 do 12 sati.
Novosadska policija pojačano će kontrolisati saobraćaj u utorak i sredu, 7. i 8. oktobra od 8 do 12 sati.

Kontrolu će sprovoditi saobraćajni policajci i policajci u civilu. Oni će uočene prekršaje fotografisati i snimati, a zatim će legitimisati učinioce prekršaja i preduzeti dalje zakonske mere.

Akcija će biti usmerena prvenstveno na otkrivanje i sankcionisanje pešaka koji prelaze kolovoz van obeleženog pešačkog prelaza, u trenutku zabrane prelaska ili uz korišćenje mobilnog telefona.

U Policijskoj upravi apeluju na građane, pešake i druge učesnike u saobraćaju da se pridržavaju zakonskih odredbi o saobraćaju na putevima, jer će tako izbeći predviđene sankcije i sačuvati sebe i druge.

  • student

    09.10.2014 17:43
    Jedno je bezbednost - Ali ovo je uslovna pljačka
    vidim da naša država preduzima razne mere da poveća nivo bezbednosti učesnika u saobraćaju ... Ljudi , ja polažem za vozačku već dva meseca po novom strožijem načinu polaganja i to je OK .... msm jes da je test stvoren da padneš i da moram da pljunem 6000 za prvu pomoć ( inače sam išao u medicinsku skolu i imao 5 iz prve pomoći , a sada sam treća godina medicinskog fakulteta sa prosekom 9,72 ) ... ajde nekako da i to shvatim ....Ali ako naiđem na prazan kolovoz i 100% SE UVERIM DA NEMA AUTOMOBILA I DA NEMOGU DA SE IZNENADA STVORE NA KOLOVOZU ONDA ĆU SIGURNO PREĆI NA TOM MESTI BEZ OBZIRA DA LI IMA PEŠAČKI PRELAZ ILI NE .... bolje hvatajte pijane vozače i krimose iz laze telečkog nego ljude koji žure na neko mesto i nemaju vremena da hodaju 241434112431 metara do najbližeg pešačkog prelaza ....
  • Manjane

    08.10.2014 11:49
    @Anonimus - @Lajavi
    Za bicikliste je znaci napravljena staza da mu guzica na napumpanim gumama ne trucne ni na stazi a bogami ni na pesackom. Dotle deca u kolicima dobiju behaton koji i kad je u super stanju trucka, pa onda da svakoj raskrsnici ivicnjak od 10-15 cm da slucajno ne prodjemo ispred njegovog velicanstva bicikliste... Zelimo i za decija kolica staze istog kvaliteta ko za bicikliste.
  • 07.10.2014 08:37
    @Lajavi
    Ne smetaju mi deca, smetaju mi bahati roditelji, takvi kao ti. Biciklistička staza NE SLUŽI za šetanje bebe u kolicima. Tačka. To što kolica imaju točkove - ne znači da su bicikl. Tačka. Nauči se osnovnom redu u saobraćaju ili se vrati na planinu, pa tamo šetaj gde ti duša poželi. I svi srećni. Tačka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija