Srbija podiže stepen opreznosti zbog ebole

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da se preduzimaju sve mere kako bi rizik od ebole bio sveden na minimum.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da se preduzimaju sve mere kako bi rizik od ebole bio sveden na minimum.

"Svakodnevno smo u kontaktu sa Svetskom zdravstvenom organizacijom (SZO) i sprovodimo sve njene preporuke - ništa više i ništa manje od onoga što se od nas očekuje, jer to je jedini način da se zaštitimo", rekao je Lončar "Večernjim novostima" posle sastanka Republičke stručne komisije za zaštitu od zaraznih bolesti.

Na pitanje kolika je realna opasnost od unošenja ebole, ministar je naveo da Srbija podiže stepen opreznosti.

"Što je virus bliži granicama naše zemlje, rizik je veći, a posle potvrde prvog slučaja ebole u Evropi, kod medicinske sestre u Španiji, situacije je značajno drugačija nego dok je epidemija bila ograničena na zemlje zapadne Afrike. Zato sada podižemo stepen opreznosti. SZO za svaku novu opasnost daje tačna upozorenja i preporuke i mi to sprovodimo", rekao je Lončar.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.