Devenport počasni građanin Pančeva

Odbornici Skupštine Pančeva danas su usvojili predlog gradonačelnika Pavla Radanova da se za počasnog građanina tog grada proglasi šef Misije Evropske unije (EU) u Srbiji Majkl Devenport.
Odbornici Skupštine Pančeva danas su usvojili predlog gradonačelnika Pavla Radanova da se za počasnog građanina tog grada proglasi šef Misije Evropske unije (EU) u Srbiji Majkl Devenport.

"Ambasador Devenport je pokazao veliko razumevanje za potrebu realizacije projekata EU koji se odnose na zbrinjavanje izbeglica i poboljšanje kvaliteta života Romske populacije u Pančevu, i dao lični doprinos tome", navodi se u obrazloženju.

Za taj predlog nisu glasali predstavnici vladajućih Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), Demokratske stranke Srbije (DSS) i odbornica Srpske napredne stranke (SNS) Smilja Glamočanin.

"Devenport je pravdao bombardovanje 1999. tvrdeći da je ono bilo potrebno i korisno, pa sam htela da pitam gradonačelnika da li se slaže s tim. Mislim da je velika sramota da usvojimo ovaj predlog zbog porodica radnika rafinerije koji su poginuli na svojim radnim mestima i svih obolelih od malignih bolesti koje su direktna posledica bombardovanja", navela je Glamočanin.

Ostali odbornici SNS-a nisu je podržali u ovom stavu.

I Odbornik DSS-a Miladin Šakić rekao je da razume političke razloge zbog kojih se ovo priznanje dodeljuje, ali da ne može da glasa za njega. "Bili smo bombardovani zbog projekta velike Srbije, a projekat velike Albanije izgleda nikome ne smeta, pa, ni nama. Ovo je ogoljena vladavina laži i nepravde, i ja za to ne mogu da glasam. Devenport je jedan kulturan i obrazovan čovek s kojim bih mogao super da se družim, ali je njegova država uništila jednu zemlju i generacije u njoj", ocenio je on.

Odluka o dodeljivanju zvanja počasnog građanina ambasadoru EU doneta je glasovima SNS-a i Demokratske stranke.

Priznanja će biti uručena 8. novembra na svečanosti povodom Dana grada.

  • 24.10.2014 22:26
    Cak Noris
    a sta je da njim,sto ne njega???
  • 24.10.2014 17:02
    E svasta stvarno!
    .....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija