Kostić: Nije tačno da sam GMO lobista

Vlasnik "MK grupe" Miodrag Kostić istakao je da nije tačno da je ta poslovna grupacija lobista za uvođenje genetski modifikovanih organizama (GMO) na naše tržište.
Vlasnik "MK grupe" Miodrag Kostić istakao je da nije tačno da je ta poslovna grupacija lobista za uvođenje genetski modifikovanih organizama (GMO) na naše tržište.

Kostić je, na konferenciji "Klimatske promene i zelena ekonomija", predočio da se razlika u ceni između GMO i konvencijalno proizvedene hrane povećava u korist organskih namirnica. "Nije daleko dan kada će organska hrana biti dva puta skuplja od GMO hrane", ocenio je Kostić.

On je naglasio da to predstavlja istorijsku šansu za Srbiju, podsetivši da naša zemlja ima dva miliona hektara obradivog zemljišta, što je, kako je rekao, malo u poređenju sa, na primer, Rusijom koja raspolaže sa 170 miliona hektara oranica i Ukrajinom koja ima 42 miliona hektara oranica.

  • Pera

    20.11.2014 20:35
    Pa da
    Ima dva miliona hektara obradivog zemljista, od toga je milion njegovo
  • milan

    20.11.2014 19:32
    mk
    a zasto onda njegova firma zastupa cuvenu GMO firmu MONSANTO? www.aikb.net
  • kolo

    20.11.2014 19:29
    kole voz
    Ko odkupljuje kukuruz od seljaka drzava ili Kostic..izgleda da je drzava ..kkkoooo,cudo od biznismena direktor puteva a odkupljuje kukuruz i ojadi seljake,uspesni privrednik ali za Srbiju nista nije uradio,samo je uzeo,neznam samo dokle dosezu granice gramzivosti coveka dotle da mu nikad nije dosta,neznam sta se time dokazuje zaviti sve u crno oko sebe aa pri tom nista od toga nece poci za tim i poneti sa sobom.Jednostavno plti porez drzavi za sve sto imas nije lepo ziveti na sirotinji naroda koju si sam stvorio,to se zove fujjjjj

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.