Marčelu nagrada "Pravi muškarac"

Muzičaru i književniku Marku Šeliću Marčelu danas je uručena nagrada "Pravi muškarac", koja afirmiše pozitivne modele ponašanja među javnim ličnostima u cilju poštovanja ljudskih prava, rodne ravnopravnosti, tolerancije, humanosti i nenasilja.

Muzičaru i književniku Marku Šeliću Marčelu danas je uručena nagrada "Pravi muškarac", koja afirmiše pozitivne modele ponašanja među javnim ličnostima u cilju poštovanja ljudskih prava, rodne ravnopravnosti, tolerancije, humanosti i nenasilja.

Šeliću je nagradu, koju treći put dodeljuje Centar E8, uručio prošlogodišnji dobitnik, zaštitnik građana Saša Janković, koji je rekao da je važno da društvo prepoznaje pojedince koji daju pozitivan primer ponašanja mladim ljudima, jer je vreme takvo da deca sve manje traže uzore u roditeljima.

"Neizmerno sam zahvalan, kao otac, što u ovo vreme imam na koga da pokažem i kažem "ne moraš biti kao ja, budi kao neki od ovih ljudi"", rekao je Janković na dodeli nagrade. On je istakao da je Šelić dobar uzor jer predstavlja oličenje sistema vrednosti koji je konstruktivan, kritičan i smislen, "koji zna da kaže 'ne' i zna da kaže 'da', koji zna da pohvali i zna da se izvini".

Muzičar i književnik Marko Šelić Marčelo posvetio je nagradu svom timu i naveo da je to potvrda da njihov rad nije nevidljiv i društveno nebitan. "Svako angažovano stvaralaštvo nastaje iz jedne lične i duboke potvrde da odgovorite na društvenu nepravdu. Ima jedna novoskovana imenica 'neizdrž', to je kada imate neizdrž prema duštvenoj nepravdi", objasnio je Šelić.

Nagrada "Pravi muškarac", koja se dodeljuje povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, osnovana je sa idejom da njeni dobitnici budu pojedinci koji daju pozitivan primer ponašanja, prvenstveno u poštovanju ljudskih prava i borbi protiv nasilja.

Odluku da nagrada "Pravi muškarac" 2014. godine bude dodeljena Šeliću doneo je žiri, u čijem sastavu su bili crtač stripova i prvi dobitnik ove nagrade Marko Somborac, ombudsman Saša Janković, reditelj Stevan Filipović, voditeljka Suzana Zlatanović (Luna Lu) i predstavnica Ariasa, Centra E8, Dragana Jovanović.

  • Milorad iz Turije

    26.11.2014 12:59
    Pa nemojte tako drugovi
    Knizevnik? Ovim vredjate knjizevnike poput Andrica,Selimovica...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.