Zaplenjeno dve tone graška s mirisom kafe

Srpski carinici sprečili su na graničnom prelazu Kotroman šverc dve tone pečenog stočnog graška koji se koristi za povećanje mase mlevene kafe.
Srpski carinici sprečili su na graničnom prelazu Kotroman šverc dve tone pečenog stočnog graška koji se koristi za povećanje mase mlevene kafe.

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina stočni grašak otkriven je juče u kamionu bosanskih registarskih oznaka, kojim je urpavljao 53-godišnji državljanin Srbije i BiH.

Vozač je, pored robe koja se nalazila na carinskoj deklaraciji, prijavio da prevozi i deset vreća kukuruza.

"Kada mu je carinik rekao da otvori ceradu sa obe strane, pored pomenutih vreća kukuruza, setio se da se u prikolici nalazi i 'nešto prženog graška'", navodi se u saopštenju.

Detaljnim pregledom kamiona i prikolice otkriveno je 50 vreća od po 40 kilograma pečenog stočnog graška s mirisom kafe.

Krijumčarena roba je zadržana, a protiv vozača je vođen hitan prekršajni postupak, jer je reč o osobi sa dvojnim državljanstvom.

Zloupotreba stočnog graška kao dodatka kafi nije nepoznata i sasvim je jasno da oni koji se time bave ostvaruju profit na račun toga što je cena kilograma pečenog graška oko 100 dinara, a kafe u pržionicama od 800 do 1000 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.