Srbija dobila prvu arapsku banku

Izvršni odbor Narodne banke Srbije je dao dozvolu za rad banci iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koja će poslovati pod imenom Mirabank, saopštila je Narodna banka Srbije.
Izvršni odbor Narodne banke Srbije je dao dozvolu za rad banci iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koja će poslovati pod imenom Mirabank, saopštila je Narodna banka Srbije.

Banka je u vlasništvu međunarodne Rojal grupe, čije je sedište u Abu Dabiju. NBS je istakla da je to prva grinfild investicija u bankarskom sektoru Srbije od 2008. godine.

Nakon dobijanja dozvole za rad banke, osnivač Mirabank dužan je da u roku od 30 dana održi osnivačku skupštinu banke, na kojoj se donosi statut, biraju predsednik i članovi Upravnog i Izvršnog odbora banke, usvaja program aktivnosti i poslovna politika i donosi odluka o prvom izdavanju akcija.

  • Samo profit

    17.12.2014 13:32
    Jos jedan usisivac narodnih dzepova odobren od strane drzave.
  • 17.12.2014 06:47
    @Anonimus
    videli smo I vase eksperte sa tetkinog kauca,kao da su oni bili bolji.
  • coma

    16.12.2014 23:30
    Baš je us*ana ova država, i puno ljudi odlazi iz nje.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.