Kineski jezik uči 2.500 đaka u Srbiji

U osnovnim i srednjim školama u Srbiji kineski jezik uči oko 2.500 đaka, kroz pilot projekat čija realizacija, na osnovu programa prosvetne saradnje Srbije i Kine, traje četvrtu godinu.
U osnovnim i srednjim školama u Srbiji kineski jezik uči oko 2.500 đaka, kroz pilot projekat čija realizacija, na osnovu programa prosvetne saradnje Srbije i Kine, traje četvrtu godinu.

Kineski jezik pohađaju đaci u 29 osnovnih i srednjih škola u Beogradu, Užicu, Novoj Varoši, Vlasotincu, Knjaževcu, Sokobanji, Boljevcu, Lebanu, Smederevskoj Palanci, Rači, Paraćinu, Despotovcu, Rgotini, Podgorcu, Medveđi.

Projekat "Učenje kineskog jezika u školama u Republici Srbiji" započet je školske 2011/12. godine, a nastavu izvodi 17 nastavnika kineskog jezika koji su došli iz NR Kine. Cilj je da se kroz učenje osnova kineskog jezika učenici škola u Srbiji upoznaju sa kineskom kulturom, jezikom i tradicijom.

Takođe, u Srbiji kineski jezik uči se i u specijalizovanim školama za nadarene učenike, Filološkoj gimnaziji, Matematičkoj gimnaziji i Gimnaziji u Sremskim Karlovcima ali i na fakultetima.

  • 17.12.2014 07:58
    A Novi Sad??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.