Pajtić: Niko iz Vojvodine nije uključen u rad Samita

Niko od zvaničnika Vojvodine nije pozvan na Samit Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, iako će jedna od tema Samita biti revitalizacija pruge Budimpešta - Beograd, koja prolazi kroz Pokrajinu i verovatno će za taj posao biti potrebna saradnja i vojvođanskih vlasti.

Niko od zvaničnika Vojvodine nije pozvan na Samit Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, iako će jedna od tema Samita biti revitalizacija pruge Budimpešta - Beograd, koja prolazi kroz Pokrajinu i verovatno će za taj posao biti potrebna saradnja i vojvođanskih vlasti.

- Republička vlada organizuje Samit. Niko iz Pokrajine nije pozvan, niti je kontaktiran. Jedino su pre dve nedelje iz Ministarstva spoljnih poslova slali upit o kontaktima i projektima između APV i kineskih provincija, za svoju pripremu - naveo je Pajtić za Danas.

Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine, upitan da li je predstavnik Vojvodine trebalo da bude pozvan na Samit, s obzirom na razgovore o pruzi, kaže da misli da niko nije trebalo da dođe u Beograd.

- Kada je reč o pruzi, radi se o državnom projektu, budući da je to magistralni železnički put, u nadležnosti države. Prolazi kroz Vojvodinu, posebno značajan za nas, ali sa aspekta značaja i uspešnosti napora oko obezbeđivanja uslova finansiranja prisustvo nije bilo potrebno. Čak mislim da bi bilo i čudno. Ipak se radi o samitu premijera 17 zemalja - zaključio je Pastor.

  • Mary

    19.12.2014 18:17
    U pravu je Pastor, nije ni bilo potrebno prisustvo predstavnika Vojvodine. To je bio samit na drzavnom nivou.
  • Ćevara

    17.12.2014 14:59
    Samo neka oni prave prugu kroz Vojvodinu!!
    Samo neka ne zaborave na naprave i granični prelaz na Novom Beogradu odmah iza mosta! I neka izvade nove elektronske pasoše da ih lakše unesemo u JIS Vojvodine!!
    O turističkoj taksi da i ne govorim...
  • Vojvodjanska Republika

    17.12.2014 13:26
    Kad budemo samostalni onda cemo imati sami svoj samit.

    Naravno, bez Beogradske produzene ruke Pajtica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.