Za prevoz učenika-putnika u Vojvodini 35 miliona dinara

Za regresiranje troškova prevoza srednjoškolaca u Vojvodini pokrajinska Vlada namenila je 35.278.500 dinara.
Za regresiranje troškova prevoza srednjoškolaca u Vojvodini pokrajinska Vlada namenila je 35.278.500 dinara.

"Ostvarivanje jednog od osnovnih principa sistema obrazovanja i vaspitanja, kao što je jednako pravo i dostupnost obrazovanja i vaspitanja, jeste cilj za koji se zalaže ovaj pokrajinski sekretarijat. Učenicima se mora omogućiti da se upisuju u srednje škole i biraju profile prema svojim afinitetima i potrebama tržišta rada u jedinicama lokalne samouprave iz koje dolaze, a ne prema blizini škole i mogućnostima roditelja da finansiraju troškove školovanja", saopšteno je iz Vlade Vojvodine.

Pokrajinski sekretarijat je u tom cilju, početkom godine raspisao Konkurs za regresiranje prevoza učenika srednjih škola za ovu godinu. Konkurs obuhvata svih 45 opština i gradova u Vojvodini, kojima je, od ukupne sume od 173.342.137 dinara, za prvi kvartal do sada isplaćeno 35.200.000 dinara. Lokalne samouprave kojima je odobren najveći iznos sredstava su Stara Pazova, Subotica, Sombor, Zrenjanin i Pančevo u kojima je i najveći broj učenika - putnika.

  • 07.05.2015 07:21
    Šta će im škola? U Srbijici to ne prolazi, a uskoro će ukinuti Vojvodinu, pa možemo da se slikamo sa našim diplomama...
  • BB

    07.05.2015 07:16
    bravo
    Odlican potez!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina