Smenjeni potpredsednik SVM ostaje u stranci

Smenjeni potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara Laslo Varga saopštio je danas da ostaje član te stranke i da ne želi da komentariše odluku o njegovom razrešenju "jer bi sada to bilo ishitreno".
Smenjeni potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara Laslo Varga saopštio je danas da ostaje član te stranke i da ne želi da komentariše odluku o njegovom razrešenju "jer bi sada to bilo ishitreno".

Varga je rekao i da će se, pošto "u narednim danima" razmotri sve opcije i da će potom obratiti javnosti.

"U ovom trenutku ne bih ocenjivao celu situaciju, ne bih komentarisao i reagovao jer mislim da bi to bilo ishitreno i preuranjeno", rekao je on.

Varga je naveo i da želi "da u narednim danima odgovorno razmotri sve opcije raznih posledica i mogućnosti". On je najavio i da će posle toga obratiti javnosti, a na pitanje da li to znači da ostaje član SVM i da neće preći u neku od manjinskih stranaka Mađara, odgovorio je potvrdno.

Lider SVM Ištvan Pastor izjavio je ranije danas da je Varga smenjen "sbog nedostaka minimalnog nivoa poverenja".

Pastor je rekao da se SVM ne razlikuje od drugih političkih partija kada je u pitanju uzburkana politička strast uoči izbornih kongresa, ali da je očekivao da će po okončanju kongresa 25. aprila biti nastavljen rad definisan programom.

"Ali, i posle izbornog kongresa SVM, unutar stranačkih organa ti razgovori su nastavljeni što samo po sebi nije problem. Problem nastaje kada te ambicije izađu iz okvira koji su standardni i normalni za funkcionisanje SVM i to se dešavalo. SVM se kroz neke ljude pojavljivao u vaninstitucionalnim okvirima delovanja. Pošto je nenormalna situacija da se članovi Predsedništva i Saveta ponašaju u svojoj poziciji neprimereno nisam imao drugog izlaza nego da potenciram razgovore i rešenja. Tražio sam glasanje o poverenju. Od 46 članova tajnim glasanjem sam dobio 45 glasova 'za' i jedan listić je bio prazan. Na bazi potrde tog poverenja zatražio sam da Savet razreši potpredsednika stranke, da pre isteka mandata razreši Predsedništvo i da se odmah održe izbori i to se dogodilo u četvrtak uveče", kaže Ištvan Pastor.

Lider SVM kaže da je u odnosu na dosadašnja tri potpredsednika zadržao dva, Elviru Kovač i Arpada Fremonda, dok je novi umesto Lasla Varge, Rudolf Cegledi, gradonačelnik Sente.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina