Republika ignoriše zahtev Pokrajine da joj dopuni budžet

Republičke vlasti još nisu reagovale na zahtev Pokrajine da obezbedi 4,4 milijarde dinara na ime transfera AP Vojvodini.
Republičke vlasti još nisu reagovale na zahtev Pokrajine da obezbedi 4,4 milijarde dinara na ime transfera AP Vojvodini.

Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman kaže da je pre dve nedelje Pokrajinska vlada donela zaključak kojim traži od Vlade Republike Srbije da nadoknadi 4,4 milijarde dinara, koliko nedostaje u budžetu Pokrajine u odnosu na ono što je planirano. On je objasnio da je manjak u budžetu posledica "slabih rezultata privrede, što se odrazilo na porez na dobit preduzeća, koji je jedan od glavnih prihoda pokrajinskog budžeta". Naime, 42,7 odsto poreza na dobit preduzeća koji se ubere na teritoriji Vojvodine dolazi u budžet Pokrajine.

"Dve nedelje posle naše inicijative i zaključka Pokrajinske vlade, posle dostavljanja tog zaključka i zahteva da se nadoknade sredstva, nemamo nikakvu povratnu reakciju iz republičke Vlade. Pokušao sam juče i prekjuče da stupim u kontakt sa ministrom finansija, to mi nije pošlo za rukom", rekao je Radoman.

Radoman je dodao da sredstava ima u republičkom budžetu i da je pozicija republičkog budžeta dosta lagodna. "Pre svega zbog građana Vojvodine, smatram da će republička Vlada postupiti u skladu sa zakonom i usmeriti ta sredstva na naš račun, da možemo da izvršimo sve ono što je planirano budžetom Pokrajine, koji je Skupština Vojvodine donela", izjavio je pokrajinski sekretar za finansije.

  • Pera

    14.09.2015 09:10
    Samo tako
    Pa i ja da sam u Beogradu ne bih dao pare. Zašto? Ovim sekama persama koji sede u Vladi Vojvodini? Pa ne bi ima ništa dao. Umesto da obezbede uslove da Vojvodina prestane da šalje novac u Beograd, ovi prvo sve pošalju u Beograd, a onda kukaju i kmeče kako im ovi ne vraćaju tu crkavicu.
  • ns2

    13.09.2015 18:45
    Leni
    @Leni i ostali!
    Da se razumemo Vojvodina ne trazi TUDJE ma kakva da je privreda SAMO i samo po hiljaditi put svoje stvoreno i ubrano u Vojvodini a u skladu sa USTAVOM I ZAKONOM .
    I molim Administratora da jedamput objavi i ovaj komentar JER JE TO JEDINA ISTINA!
    Samo ono sto je stvoreno a pripada PO ZAKONU I USTAVU GRADJANIMA VOJVODINE .Ni dinara tudje .
    I dosta pljuvanja Vojvodjanskih zakona i stida da se ovak komentar objavi!
  • 11.09.2015 19:21
    Budžet se uzima, ne traži se. Kao što se sloboda i svako drugo pravo uzima, jer je niko dobrovoljno ne daje. Ova patetika pokrajinskih parazita služi samo njima za propagandu. Njima plate ne kasne, ni dnevnice ni bilo sta drugo. E kada za to ne bi bilo novca, onda bi možda zaista nešto i uradili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina