Kikindske ponovo u problemu, izlaze sa danom zakašnjenja

Redakcija nedeljnika Kikindske saopštila je danas da se ponovo nalazi u finansijskim problemima, zbog čega će list izaći sa danom zakašnjenja.

Redakcija nedeljnika Kikindske saopštila je danas da se ponovo nalazi u finansijskim problemima, zbog čega će list izaći sa danom zakašnjenja.

"Kada smo u maju, nakon šest meseci blokade koju nam je nametnula Poreska uprava i dva i po meseca neizlaženja, ponovo počeli da štampamo Kikindske, bili smo svesni da nam je rok trajanja ograničen ukoliko nam neko ozbiljno ne pritekne u pomoć. Jednostavno, blokada zbog navodnog duga za porez na dobit nas je osakatila", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su Kikindske, zbog te blokade, bile eliminisane iz svih konkursa: i iz opštinskih, i iz pokrajinskih i iz republičkih. "Jednostavno rečeno, uz svu opštu krizu i sve manje privrednika i preduzetnika u Kikindi koji bi ulagali u reklamiranje i oglašavanje, nas su skoro pa ugušili poreznici, bezobzirno insistirajući na plaćanju astronomskog poreza na dobit. Mi sada radimo za minimalni minimalac, ali zato imamo para u pretplati kod Poreske uprave za poreske obaveze, što jepotpuni paradoks", piše u saopštenju.

Kikindske izlaze od 1998. godine a u vreme represivnog Zakona o informisanju pod Miloševićevim režimo, to su bile najkažnjavanie novine u Srbiji, a njihov glavni urednik Željko Bodrožić najkažnjavaniji novinar u državi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina