Bečej: Firma iz Kuvajta kupuje ostrvo kod Bečeja

Kuvajtska firma "Alghanim" pregovara o investiranju u banjski kompleks, ali se interesuje i za ostrvo koje se nalazi preko puta brane u Bečeju.

Kuvajtska firma "Alghanim" pregovara o investiranju u banjski kompleks, ali se interesuje i za ostrvo koje se nalazi preko puta brane u Bečeju.

Kuvajćani se, osim nekadašnjeg hipodroma na kojem se planira izgradnja hotela, takođe interesuju i za ostrvo koje se nalazi preko puta brane.

Problem predstavljaju vlasnički odnosi koji su prilično složeni. Parcela je u državnom vlasništvu a koristi je firma "Vode Vojvodine".

Iako su stranke postigle dogovor još pre više od deset godina, on nije stigao pred parlament. Ukoliko se problem ne bude rešio zakonskim putem, država će predati vlasništvo Bečeju.

Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević je "Bečejskom mozaiku" izjavio da je nakon potpisivanja sporazuma u maju izgubljeno tri meseca, jer vlasnik Alghanima nije uspeo da se dogovori sa bankama o uslovima koji bi njemu odgovarali.

- Radi se o ogromnim parama, o mnogo više novaca nego što je tih 120 miliona dolara o kojima je bilo reči u prvobitnoj zamisli. Nakon toga smo komunikaciju podigli na nivo vlade, pa smo tokom pregovora sa Narodnom Bankom Srbije i domaćim bankama uspeli da nađemo rešenje za problem. Urađena je tehnička projektna dokumentacija, tako da smo i mi mogli da vidimo kako bi izgledao hotel, deo vila sa bazenima, akvapark, trgovački centar, luka. Još je ostalo određivanje tačne lokacije ovih objekata na prostoru od 24 hektara koliko je namenjeno za ovu investiciju - rekao je Radojević.

Prva faza radova, izgradnja prvog dela objekata bi se, prema planovima, završila do početka 2017. godine.

  • Peca

    19.09.2015 10:46
    Kupuju vodu, ne ostrvo
    Kuvajcanima trebaju izvori vode, koji ce za 10ak godina vise vredeti nego sva nafta koju poseduju. Danasnji celnici opstine bi trebali da se zamisle kome i sta prodavaju i kako da osiguraju opstinu da se vrati prodato zemljiste ako za nekoliko godina ne bude izgradjena obecana banja. U suprotnom, ako se zemljiste bez obaveze proda bilo kome, a taj ne izgradi nista, sa zemljistem su prodali i buducnost i nadu Beceja da jednog dana postane pravi banjski grad.
    Razmislite malo o tome, koliko ima prodatih placeva, zapocetih i nikad zavrsenih investicija, koji bolje da nikad nisu prodati tj zapoceti...
    Ni u kom slucaju nisam protiv ove investicije, samo kazem da se treba osigurati ako kod investitora nesto "zapne"!!!
  • ZoranNS

    18.09.2015 19:32
    Pordaće i vaše dupe, samo galamite
    Pordaće i vaše dupe, samo galamite na postovima a ćutite na ulici, ovde ste nevidljive gunđalice.
  • 18.09.2015 15:25
    Da li se tako rasprodaje i Srbija kao Vojvodina?
    Koji su to kriminalci na vlasti, koje paruštine trpaju u svoje džepove! Još malo pa Vojvodina neće postojati, rasprodaće celu njenu teritoriju. Toliki je strah od Vojvodine.
    Ulica sašta nauči čoveka...A onda čovek dobije vlast...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina