Irig: Održana "Guščijada" u Šatrincima

Za vikend je u Šatrincima održana tradicionalna manifestacija "Guščijada" po 11. put.
Za vikend je u Šatrincima održana tradicionalna manifestacija "Guščijada" po 11. put.

Pored takmičarskog programa, deca iz OŠ "Dositej Obradović" predstavila su svoje literarne i likovne radove koji govore o njihovom selu.

Posetioci su imali priliku da probaju guščji paprikaš i da se lično uvere u kvalitet ovog specijaliteta, a kasnije su uživali u programu kulturno-umetničkih društava "Šandor Petefi" i "Dobrodola", kao i koncertu muzičke grupe "Divlji Kesten".

Guščijada je turističko-zabavna manifestacija koja neguje tradiciju gajenja gusaka i spremanje specijaliteta od guščijeg mesa. U ovom iriškom selu se održava od 2005. godine.

  • FUJ!

    05.10.2015 11:21
    Još jedna IJADA bazirana na mučenju i ubijanju životinja!

    http://youtu.be/vTfZiVi6Kdo
  • Vegan

    05.10.2015 11:11
    Mučitelji i ubice životinja!
    Svi su se zgrozili nad sakaćenjem labudova u dunavskom parku, a ovo podržavaju?! Kolika je razlika između gusaka i labudova?!
    Kako možete bitu toliki licemeri?!
  • Darko

    05.10.2015 10:45
    ufff da si samo probao kako je spremljeno. Mislim da bi promenuo mišljenje odmah. Živeli Šatrinci i ževela guščijada. i tačka :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina