Sutra Skupština Vojvodine, smanjuje se budžet

Predlog rebalansa budžeta Pokrajine naći će se pred poslanicima na sutrašnjoj sednici Skupštine Vojvodine, kada će biti poznato koje obaveze pokrajinska vlada neće moći u potpunosti da ispuni zbog manjka sredstava.
Predlog rebalansa budžeta Pokrajine naći će se pred poslanicima na sutrašnjoj sednici Skupštine Vojvodine, kada će biti poznato koje obaveze pokrajinska vlada neće moći u potpunosti da ispuni zbog manjka sredstava.

Do rebalansa je moralo da dođe zbog manjka od 4,34 milijarde dinara u kasi Pokrajine usled, kako su naveli čelnici, slabe naplate poreza na dobit preduzeća.

Predvidevši ovaj manjak, Pokrajina se za pomoć obratila Republici, tražeći iz budžetske rezerve, u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu, ukupno 4,4 milijarde dinara na ime redovnog funkcionisanja Vlade APV. Nakon mesec dana čekanja na odgovor Ministarstva finansija, pokrajinski sekretar Zoran Radoman dobio je odgovor da novac neće biti prebačen.

Zahtev je, kako je u pismu Pokrajinskoj vladi naveo ministar finansija Dušan Vujović, neosnovan. Više o dopisivanju između dveju vlada i manjku koji će imati Vojvodina čitajte u odvojenoj vesti OVDE.

Inače, pred sednicu Skupštine APV, danas će zasedati nekoliko pokrajinskih odbora - za budžet i finansije, za zdravstvo, socijalnu politiku i rad, te za evropske integracije i međuregionalnu saradnju, a koji će razmatrati najavljeni Dnevni red. Na njemu se nalaze Predlog odluke o rebalansu, kao i predlozi o korišćenju sredstava za ulaganja u poljoprivredu, vodoprivredu, zaštitu životne sredine, industriju, evropske projekte, kao i odluka o donošenju Akcionog plana politike za mlade. Na dnevnom redu je i izmena Odluke o imenovanju članova pokrajinske izborne komisije.

Sutrašnja, 47. po redu sednica Skupštine Vojvodine zakazana je za 10 časova u Velikoj sali.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina