Pajtić protestovao kod ambasadora Mađarske zbog fabrike u Senti

Premijer Vojvodine Bojan Pajtić podneo je zvaničan protest mađarskom ambasadoru u Srbiji Atili Pinteru jer predstavnici Pokrajinske vlade nisu nisu pozvani na otvaranje novog pogona kompanije "Tisa Automotive" u Senti.
Premijer Vojvodine Bojan Pajtić podneo je zvaničan protest mađarskom ambasadoru u Srbiji Atili Pinteru jer predstavnici Pokrajinske vlade nisu nisu pozvani na otvaranje novog pogona kompanije "Tisa Automotive" u Senti, iako je Vojvodina inicirala i finansirala tu investiciju.

Novi pogon, investiciju "Tisa Automotive" u Senti je otvorio premijer Srbije Aleksandar Vučić bez prisustva predstavnika Pokrajine.

Na taj način se, prema rečima Pajtića, pokušalo sugerisati da je Republička vlada dovela neku novu stranu investiciju u Vojvodinu, iako se to "nije dogodilo u protekle tri i po godine". Tokom razgovora sa ambasadorom Mađarske, Pajtić je tražio da se utvrdi ko je odgovoran što je javnost obmanuta da je reč o investiciji, "koja je plod rada Vučićeve vlade".

Pokrajinska vlada je, kako se navodi u saopštenju, u nove pogone dovela 100 novih radnih mesta i pripremila obuku za 180 radnika u pomenutoj kompaniji. "Tisa Automotive" proizvodi električne kablove za automobilsku industriju, a investicijom je planirano da se jačaju odnosi između Vojvodine i Mađarske.

  • 07.10.2015 05:03
    Zoran
    "Jačaju odnosi Vojvodine i Mađarske" . . . E, zato nisi bio pozvan !
  • Brankica

    06.10.2015 11:24
    zna se
    Kao zaposleni radnik u toj kompaniji 100% tvrdim da je to zaista uspeh ZUTOG PILETA koliko god mi bio nesimpatican ali to je delo Pokrajinske vlasti.
    Zeleo bih da kazem prepostenim SNS-ovcima da nije lepo kititi se tudjim perjem!!!
  • nn

    06.10.2015 09:29
    Istina
    Ove naprednjake treba svaki,ama baš svaki,dan bombardovati istinama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina