O stanju u privredi Vojvodine 13. novembra

Konferencija pod nazivom "Stanje u privredi u Vojvodini" biće održana 13. novembra.
Konferencija pod nazivom "Stanje u privredi u Vojvodini" biće održana 13. novembra.

Cilj je da okupi predstavnike javnog i privatnog sektora, reprezentativne sindikate, privredne komore i poslodavce, kako bi se doneli zajednički zaključci povodom stanja u privredi, preduzetništvu, kao i povodom Zakona o radu.

Pokrajinski sekretar za privredu Miroslav Vasin ističe da će konferencija biti u formi privrednog samita, na kojem će biti razmotrena privredna situacija u Vojvodini, u sklopu svih odnosa i situacije koja je trenutno aktuelna u Srbiji.

- Na Konferenciji očekujemo prisustvo najvećih kompanija iz Vojvodine, kako stranih, tako i domaćih, a očekuje se prisustvo analitičara i stručnjaka. Namera organizacije ovakvog samita je potreba da se dođe do "dijagnoze" u kakvom stanju je vojvođanska privreda i nalaženje mera koje bi trebalo preduzeti kako bi se takvo stanje poboljšalo - rekao je Vasin.

Predsednik Unije poslodavaca Vojvodine Stanko Krstin navodi da je namera da se na predstojeću Konferenciju pozove što veći broj ljudi, među kojima će biti i veliki broj privrednika.

- Očekuje se oko 200 učesnika sa kojima bi se razgovaralo o trenutnoj situaciji u privredi, koja nije u dobrom stanju. Pokrajinski socijalno – ekonomski savet želi da ukaže na to šta su problemi, ali i na pravce kojima treba ići, tačnije šta je sve potrebno preduzeti kako bi se takvo stanje popravilo - izjavio je Krstin.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine Goran Milić ocenio je da je najvažnije na samoj Konferenciji istaći stvarno stanje u privredi Srbije i Vojvodine.

  • Mile

    30.10.2015 12:59
    OSTAVKA!
    Onaj nesrećni Sertić, ministar privrede, mora da podnese ostavku! Gubici srpske privrede su ČETIRI PUTA VEĆI nego prošle godine. Odosmo dođavola!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina