Ministarstvo reagovalo zbog kancelarije Jobika u Senti

Upravni inspektorat Ministarstva državne uprave utvrdio je da se u opštini Senta obavlja delovanje u ime političke stranke Jobbik Magyarorszagert Mozgalom, odnosno u prevodu Pokreta Jobik za Madjarsku, iako naši propisi ne predviđaju mogućnost delovanja stranih političkih stranaka na teritoriji Srbije.

Upravni inspektorat Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave sproveo je vanredni inspekcijski nadzor i utvrdio da se u opštini Senta obavlja delovanje u ime političke stranke Jobbik Magyarorszagert Mozgalom, odnosno u prevodu Pokreta Jobik za Madjarsku.

Kako je saopšteno iz kabineta potpredsednice Vlade Srbije Kori Udovički, naši propisi ne predviđaju mogućnost delovanja stranih političkih stranaka na teritoriji Srbije. Takođe, Upravna inspekcija je utvrdila da nikakva organizacija nije registrovana pod tim nazivom, te je preduzela mere za pokretanje prekršajnog postupka.

"Kako se korišćenje imena i simbola vizuelnog identiteta političke stranke može smatrati delovanjem u ime te stranke, kao što je to slučaj sa delovanjem u ime Pokret Jobik za Madjarsku u opštini Senta, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave o tome je obavestilo MUP i Tužilaštvo u cilju preduzimanja mera iz njihovih nadležnosti", kažu u tom ministarstvu. Upravna inspekcija je utvrdila da nikakva organizacija nije registrovana pod nazivom Jobbik Magyarorszagert Mozgalom, te je preduzela mere za pokretanja prekršajnog postupka.

Vlada Srbije će nastaviti da preduzima sve zakonom predviđene mere da obezbedi stabilnost i harmonične medjunacionalne odnose kao očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije, poručuje se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina