Bačka Palanka: Neisplativi uslovi za kupovinu radio stanica

Lokalne radio stanice Bač, Odžaci, Sombor i Bačka Palanka su posle dve neuspele privatizacije prepuštene same sebi.

 

Lokalne radio stanice Bač, Odžaci, Sombor i Bačka Palanka su posle dve neuspele privatizacije prepuštene same sebi.

Radio Odžaci postoji od 1972. godine, a trenutno broji devet zaposlenih.

- Agencija je sve uradila da ne dobijemo vlasnike. Iako je bilo zainteresovanih, svi su odustali kada su videli uslove. Cena našeg radija bila je 26.000 evra, i to ne bi bio problem, ali uslov je bio i da vlasnik pet godina ne menja namenu zgrade i ne ulaže u nju. Nemoguć uslov je i da godišnje ulaže po 10.000 evra u opremu i da ne smanjuje broj zaposlenih. Takve uslove niko ne bi prihvatio i zato sumnjamo da smo planski uništeni - kaže direktor Radija Odžaci Zoran Lukić.

Ni Radio Bač, koji je osnovan 1969. godine nije dobio kupca, ali novinari smatraju da će naći izlaz kroz formiranje akcionarskog društva.

- Zaposleni koji nemaju druge akcije moći će da postanu suvlasnici Radija Bačka, koji ćemo po nekom procentu deliti sa državom i nadamo se da ćemo uspeti da opstanemo, ali nas zabrinjava zastoj u Agenciji - ističe direktor Radio Bača Milenko Vranešević.

Jaroslav Hrnčijar, koji za Radio Odžaci radi emisiju na slovačkom jeziku tri decenije, kaže da se uništava najkvalitetniji deo radiodifuznog sistema jer ostaju privatne radio stanice sa najviše dvoje zaposlenih bez ikakvog redakcijskog iskustva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina