Za mini mlekare i mesare 50 miliona dinara

Mlekarima i mesarima je danas dodeljeno 26 ugovora bespovratnih sredstava u ukupnoj vrednosti od 50 miliona dinara.
Mlekarima i mesarima je danas dodeljeno 26 ugovora bespovratnih sredstava u ukupnoj vrednosti od 50 miliona dinara.

Reč je o konkursu resornog sekretarijata u oblasti stočarstva, koji je namenjen opremanju mini mesara i mini mlekara.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Branislav Bogaroški uručio je korisnicima sredstava ugovore na Poljoprivrednom fakultetu, u prisustvu dekana ove visokoobrazovne institucije dr Nedeljka Tice i prof. dr Anke Popović- Vranješ, te korisnika sredstava iz prethodne godine, koji su izneli svoja pozitivna iskustva u okviru projekta koji su realizovali uz podršku ovog konkursa u prošlom ciklusu.

- Već sada imamo pozitivne primere iz prakse, gde smo mi finansirali mlekare kapaciteta od hiljadu do hiljadu i po litara mleka, i koje su sada već na deset hiljada litara i koje mogu da pokriju potrebe za otkupom kod onih malih proizvođača koji nisu interesantni velikim sistemima. U pitanju su, uglavnom, tradicionalni proizvodi malo višeg stepena kvaliteta i to je vrsta robe koja nedostaje našem tržištu, koja ima svoju prođu i svoje kupce - rekao je Bogaroški.

On je takođe dodao da će ove godine uspeti da finansiraju 26 mini mlekara i mesara.

- Uveren sam da će sledeće godine moći da se uradi mnogo više po tom pitanju i da će se ići u pravcu pravljenja i brendiranja tipično vojvođanskih proizvoda, jer, da bi ste uopšte pričali o razvoju sela i ruralnom turizmu, prvo morate da ponudite nešto kvalitetno, a Vojvodina to ima. Samo treba malo truda da se ljudima pomogne i usmeri ih u dobrom pravcu - zaključio je predsednik.

  • Bojan

    13.11.2015 07:07
    dam ti das mi
    A zasto ovi nazovi projekti nisu finansirani u vidu beskamatnih kredita vec bespovratnim sredstvima . Pa valjda je bolje dati istu sumu novca za desetoro korisnika bez kamate nego jednom dati bespovratna sredstva. Da li bi gospoda tako delili i da daju iz sopstvenog dzepa.Svi mi placamo porez a samo oni koji su bliski vlasti dobiju pare i to nepovratno.Po cemu su to mlekari i mesari ugrozeniji od obicnih seljaka.
    Mi dajemo bespovratna sredstva upravo onima na koje se seljaci najvise zale a to su otkupljivaci i preradjivaci tj. mesare mlekare,skladistari tj vlasnici silosa a oni dobijaju bespovratna sredstva dok seljaci moraju da se zaduzuju kod komercijalnih banaka sa zelenaskim kamatama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina