Zrenjanin: Prvi hram posle dva veka

U prisustvu velikog broja vernika na pravoslavnom hramu koji se gradi u zrenjaninskom naselju Bagljaš, postavljen je i osvešten novi krst.
U prisustvu velikog broja vernika na pravoslavnom hramu koji se gradi u zrenjaninskom naselju Bagljaš, postavljen je i osvešten novi krst.

 

Ovaj krst donacija je Zrenjaninca Dragana Radića i njegove porodice, a osveštao ga je episkop banatski Nikanor.

Protonamesnik Slobodan Čestić se zahvalio donatoru, rekavši da je Dragan Radić izdvojio materijalna sredstva da bi ostavio nešto svome gradu za uspomenu.

- Naselje Bagljaš do današnjeg dana bilo je bez zaštite. Uz Božiji blagoslov, konačno je podignut krst koji obeležava spasenje i zaštitu - kazao je Čestić i dodao da su obezbeđena i zvona koja će na hram Vaznesenja Gospodnjeg biti podignuta iduće godine, kada se očekuje da će ovaj verski objekat biti i pokriven.

Osveštenju krsta prisustvovao je i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić koji je istakao da je 2015. bila veoma uspešna graditeljska godina u kojoj su, osim putne infrastrukture i kanalizacione mreže, građeni i rekonstruisani hramovi.

- Ponosan sam na to što se posle više od dva veka u našem gradu podiže novi hram Srpske pravoslavne crkve. I to ne jedan. Još nekoliko ih se gradi po okolnim selima, i to je rezultat rada ove lokalne administracije. Jeste da smo asfaltirali saobraćajnice, bušili bunare po njivama, ali nismo zanemarili ni ovaj duhovni deo - poručio je Janjić, uz napomenu da pažnja nije posvećivana samo pravoslavnim, nego i svim ostalim vernicima koji žive na ovom području.

  • Bojan

    10.12.2015 10:45
    .
    Bolje bi izgledalo da je na tom mestu napravljena fontana sa uređenim vrtom i klupama.
  • Zrenjaninac

    10.12.2015 10:03
    Poruka
    Idealno mesto za crkvu. Blizina prometne saobraćajnice, pijace, visokih solitera, velike frekvencije ljudi i vozila. Sve se to divno uklapa u urbanistički izgled grada.
  • Sosa

    09.12.2015 21:31
    Hram
    Bravo za donatore ove crkve. Svaka čast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina