Sporazum Pokrajine i NALED-a za javno-privatna partnerstva

Pokrajinska vlada i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj NALED potpisali su sporazum o saradnji.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović naveo je da će sporazum dovesti do napretka u uređenju modela rada u lokalnim samoupravama, odnosu prema investitorima i povećanju investicija i broja radnih mesta u pokrajini.

"Ima mnogo tema oko kojih ćemo se konsultovati i tražiti podršku NALED-a, a to su pitanja koja se tiču efikasnijeg rada lokalnih kancelarija za ekonomski razvoj u saradnji sa lokalnim samoupravama, pitanja u vezi sa promocijom lokalnog ekonomskog razvoja i pomoći Pokrajinske vlade takvom razvoju", rekao je Mirović i dodao da saradnja podržava model javno-privatnog partnerstva, brži ekonomski razvoj i pojednostavljenje administrativnih procedura.

Predsednik UO NALED-a Goran Kovačević istakao je da krajnji rezultat uspešne saradnje sa lokalnim samoupravama šalje jednostavnu poruku - da je opština sposobna da primi investitora koji može slobodno da ulaže na njenom području. Krunom ovakve saradnje nazvao je proces sertifikacije, koji dovodi lokalnu samoupravu u stanje potpune efikasnosti, a Vojvodina i Novi Sad viđeni su kao mesto vrhunskih uslova za postizanje uspešnih rezultata u okviru programa.

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić istakla je da je ovaj sporazum plod saradnje dogovora, koji je sa predsednikom Mirovićem, članovima Pokrajinske vlade i predstavnika NALEDA u julu mesecu. Ona je navela da se nada da će sporazum doneti puno konkretnih rezultata u razvoju gradova i opština što je, kako je rekla, prioritet Vlade Srbije.

Očekivanja su da će biti sve više javno-privatnih partnerstava, te da će se unaprediti komunalna infrastruktura u lokalnim samoupravama preko privatnih investicija, koja kasnije treba da ostanu opštini i njenim žiteljima. 

  • Zivan

    13.09.2016 18:35
    Ovo znači da u Pokrajini, njenoj administraciji, pratećim službama i institucijama nema dovoljno ljudi sa znanjima neophodnoj modernoj upravi, pa se Vlada Vojvodine, kao i mnoge opštine po Srbiji, oslanja na kapaciteta jedne nevladine organzacije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.