Zrenjanin: Otvoren pogon italijanske "Tehnostrukture"

Proizvodni pogon italijanske kompanije "Tehnostrukture" otvoren je u industrijskoj zoni Jugoistok-Ečka u Zrenjaninu, a prozivodnja će početi u januaru 2017. godine.

 Ministar privrede Goran Knežević kaže da će država u saradnji sa lokalnim samoupravama pokušati da investitorima omogući da prepoznaju Srbiju kao dobro mesto za investiranje.

"Inflacija, evro, budžetski deficit, sve je to pod kontrolom i na osnovu tih makroekonomskih pokazatelja mi se borimo za povećanje BDP-a za otvaranje upravo i ovakvih malih pogona i za zapošljavanje naših građana", kaže Knežević.

Ističe da će država u saradnji sa lokalnim samoupravama pokušati da investitorima omogući da se osećaju što bolje i da prepoznaju Srbiju kao dobro mesto za investiranje.

Osnivač i direktor "Tehnostruture" Đuzepe Verna rekao je da je već odabrano dvadesetak radnika, a namera je da tu bude zaposleno oko 70 do 80 radnika.

Otvaranju su prisustvovali ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco, predsednik italijanske regije Abruco, gradonačelnik grada Frankavila el Mare Antonio Lućani, ministar privrede u Vladi Srbije Goran Knežević, zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Pavle Počuč i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Kompanija "Tehnostruture" predstavlja deo grupacije "Edil stil" koja je lider u sektoru čeličnih konstrukcija na međunarodnom tržištu.

  • Zivan

    18.09.2016 06:41
    U pitanju su najtrivijalnije metalne konstrukcije, za ciju proizvodnju je potrebno minimum znanja. Takve fabrike žive na što jeftinijoj radnoj snazi i na što manjim izdvajanjima za energiju i ekološki prihvatljiv tehnološki proces...
  • ..

    18.09.2016 01:41
    ...
    lepa vest....

    ...a posle cemo o platama, pravima radnika, placenim prekovremenim, pelenama za odrasle.....

    ukucajte u google izraz: Potemkinova sela


    toliko

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.