Bački Petrovac: Tribina o zaštiti od nasilja u petak u Skupštini

Kampanja "Nasilje je zločin - prijavi ga" u okviru međunarodne kampanje "16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama" održava se i u Bačkom Petrovcu.
U okviru kampanje, Savet za rodnu ravnopravnost SO Bački Petrovac i Pokrajinski zavod za ravnopravnost polova organizuju tribinu ovog petka, 2. decembra u Skupštini, Kolarova 6.
 
Ispred Opštine Bački Petrovac, prisutnima na tribini će se obratiti predsednik opštine Srđan Simić, a ispred Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova direktorka Zavoda Diana Milović ili stručna saradnica Katarina Krajnović. O tome šta je sve rodno zasnovano nasilje, zašto se muško nasilje dešava, ko su nasilnici, kao i koji su mehanizmi zaštite u situaciji nasilja iz prakse će govoriti Biljana Stepanov ispred Centra za podršku ženama Kikinda i dugogodišnja aktivistkinja SOS Mreže Vojvodine, kao i koordinatorka Mreže Ivana Zelić.
 
Na tribinu su pozvani i predstavnici Osnovnog suda u Novom Sadu, Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu, Policijske stanice u Bačkom Petrovcu, Centra za socijalni rad Opštine Bački Petrovac i Zdravstvene ustanove Dom zdravlja "Bački Petrovac". Moderatorka tribine će biti predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Ana Leginj.
 
Kampanja ima za cilj informisanje žena o načinima zaštite od nasilja, sa akcentom na marginalizovane grupe žena kao što su Romkinje i žene sa invaliditetom, kao i jačanje lokalnih kapaciteta za pružanje adekvatnije podrške ženama koje trpe nasilje.
 
Tribina počinje u 18 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina