Vojvođanski vinari se predstavljaju Beogradu i regionu

Prvi "Salon vina Vojvodine", na kom će se predstaviti vojvođanski vinogradari sa svojim proizvodima, počeće večeras u hotelu "Redison Blu Old Mil" u Beogradu.
Salon organizuju Udruženje vinara Vojvodine, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i Turistička organizacija Vojvodine. Inače, ovo je prvi ovakav salon koji se organizuje, a ideja je da se vojvođanska vina, koja su prepoznata kao turistički potencijal, predstave širom regiona. 
 
Osim što će imati priliku da probaju vina iz čak 15 vinogorja koja postoje u Vojvodini, posetioci će moći i da čuju nešto više o programskoj politici i organizovanju u okviru vinogradarstva, konceptu vinskog turizma i o vinskoj kulturi Vojvodine.
 
Gordan Bašić, vlasnik vinarije "Fruškogorski vinogradi" koji će se na salonu predstaviti sa dve serije vina - "Fruškać" i "Quet" i vinima "traminac", "italijanski rizling", "pinot blanc", kaže za 021.rs da postoje dva razloga zbog kojih je važan "Salon vina Vojvodine".
 
"Beograd smo izabrali za prvi salon, jer je to najveće tržište vina. Mi se predstavljamo sa vinima naše proizvodnje i u tom smislu važno je što smo se mi vinari po prvi put udružili. Vojvodina još uvek nije najprepoznatljivija po vinima, a ovo nam je prilika da se svi zajedno predstavimo i pokažemo šta imamo. Drugi razlog važnosti manifestacije jeste da se Beogradu pokaže da se ovim bavimo izuzetno ozbiljno i da možemo, kada je o vinskoj ponudi reč, sa svima da se takmičimo", kaže Bašić.
 
Naš sagovornik dodaje da se "Salon vina Vojvodine" neće zaustaviti ovde,  već da se planiraju saloni i u Podgorici, Sarajevu, Zagrebu i u drugim gradovima regiona. 
 
Tokom salona će biti stavljen akcenat na Fruškogorsko i Sremsko vinogorje i na njihove udruženja vinara. Svako od vina ima svoju specifičnost u smislu lokacije, položaja vinograda, klimatskih faktora i zemljišta. 
 
Sam salon organizuje se u okviru Dana Vojvodine u Beogradu. Tokom ove manifestacije održaće se koncerti benda Zbogom Brus Li, Samostalni referenti, Mamurluk, a biće organizovane i radionice spajanja hrane i vina, potom tu će biti i animatori za decu, tamburaši...
 
Svi zainteresovani za vojvođanska vina moći će da ih degustiraju i sutra od 11 do 22 časa ispred Hotela "Redison".
  • Vlada

    03.06.2017 11:36
    Darko Šarić i ekipa
    Ako je savetnik dojučerašnjeg preCednika Srbije i optuženik za malverzacije oko privatizacije Vršačkih vinograda i veze sa narko bosom Darkom Šarićem glavni baja u Udruženju vinara Vojvodine, šta reći a ne zaplakati ko se gura da sebe predstavi vinarom.
  • dijasporac

    03.06.2017 06:03
    E sine, kako sam se zazeleo "sile" iz Karlovca i "svatovca" iz Iriga... a ne dostaje mi i riblja corba i parikas od dunavske ribe. Ovde, u belom svetu svega ali nema sremacke klope i pica..
  • Volim Varos

    02.06.2017 17:02
    Udruzeni smo jaci
    Bravo za Vojvodjanske vinare,zelim im dobar rod i sirenje trzista za vojvodjanska vina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina